اگر اهل سفر و گشت و گذار به نقاط مختلف دنیا باشید حتماً میدانید که یکی از دیدنیترین، توریستیترین و پرجاذبهترین کشورهای دنیا کشور ترکیه است. این کشور که از تاریخ و فرهنگی غنی برخوردار است با جاذبههای متفاوت و گوناگون تاریخی، طبیعی، فرهنگی و مدرن خود سالانه گردشگران بسیاری را از سراسر دنیا به سوی خود میکشاند. از جمله بزرگترین و گردشگرپذیرترین شهرهای ترکیه شهر استانبول است. در این مقاله با سفرهای پایتخت همراه باشید چرا که قصد داریم راهنمای کاملی در خصوص سفر به استانبول به شما ارائه کنیم.
معرفی شهر استانبول
اگر قصد سفر به استانبول را دارید بهتر است پیش از هر چیز قدری با این شهر دیدنی و زیبا آشنا شوید. استانبول در حقیقت بزرگترین شهر ترکیه، دروازه اروپا و پایتخت فرهنگ این کشور به شمار میرود. گفتنی است این کلانشهر، سومین شهر توریستی دنیا محسوب میشود و از مقصدهای پرطرفدار برای سفر ایرانیها است.
استانبول همچنین مهمترین شهر ترکیه، مرکز اقتصادی و فرهنگی آن است و در کنار دریای مرمره واقع شده و شرق و غرب را به هم پیوند میدهد. این شهر از دو قسمت اروپایی و آسیایی تشکیل شده که بخش اروپایی مدرن و بخش آسیایی قدیمی و دارای محلهها و اماکن تاریخی و باستانی زیادی است.
این شهر همچنین مراکز خرید مدرن و متنوع، بازارهای قدیمی، جاذبههای تاریخی و گردشگری، امکانات رفاهی و تفریحی بسیار، طبیعت زیبا و تنوع غذایی بالایی دارد، به همین خاطر هرکس باید حداقل یک بار در زندگی سفر به استانبول را تجربه کند.
استانبول کجاست؟
قبل از سفر به استانبول بهتر است قدری درباره موقعیت جغرافیایی این شهر بدانید. گفتنی است شهر استانبول در شمال غربی منطقه مرمر ترکیه واقع شده و مساحتی معادل با ۱.۸۳۱ کیلومتر مربع دارد. قسمت قدیمی استانبول روی هفت تپه ساخته شده که همه آنها در میان دیوار دفاعی شهر قرار داشتهاند.
بلندترین نقطه استانبول تپه کاملیکا (Camlica Hill) یا به ترکی چاملیچا تِپِسی(Çamlıça Tepesi) است که حدود ۲۶۷ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. باید اضافه کرد که جمعیت این شهر طبق آمار سرشماری که در سال ۲۰۱۶ انجام شده، ۱۴۸۰۴۱۱۶ نفر بوده است.
آشنایی با تاریخچه استانبول
یکی از نکاتی که خوب است قبل از سفر به استانبول و بازدید از جاذبههای آن بدانید، تاریخچهی غنی این شهر دیدنی است. درباره تاریخچه این شهر باید گفت قدمت استانبول به سالها قبل از میلاد مسیح برمیگردد.
در واقع این شهر در چهار دوره باستان، بیزانس، امپراتوری روم شرقی و عثمانی به حیات خود ادامه داده و تا سال ۱۹۲۳ هم به عنوان پایتخت ترکیه شناخته میشده.
به همین خاطر استانبول امروزی جاذبههای تاریخی بسیاری از ادوار مختلف را در خود جای داده و تاریخ دوستان را به سوی خود فرا میخواند. با وجود این که از سال ۱۹۲۳ به دستور حاکمیت آن زمان، شهر آنکارا به جای استانبول پایتخت ترکیه اعلام شد، همچنان استانبول بزرگترین شهر و قطب تجاری ترکیه به حساب میرود.
آشنایی با فرهنگ استانبول
اگر فکر سفر به استانبول را در ذهن دارید باید بدانید که این شهر از فرهنگی غنی برخوردار است که شباهتهایی هم با فرهنگ ما ایرانیها دارد. در واقع باید گفت در استانبول تنوع فرهنگی و مذهبی بسیاری دیده میشود، اما اغلب مردم این شهر مسلمان هستند.
درباره مردم این شهر هم باید گفت مردم استانبول مردمی خونگرم و مهماننواز هستند و به همین دلیل در فرهنگ آنها مهمانی رفتن و مهمانی دادن از اهمیت بالایی برخوردار است. آنها از هر فرصتی برای دید و بازدید استفاده میکنند و به خصوص در اعیاد به خانههای هم میروند.
استانبول، قطب هنر معاصر و ادیان مختلف
جالب است بدانید در طول دهه گذشته، استانبول به عنوان یکی از قطبهای هنر معاصر جهان، شناخته شده و صدها گالری برای نمایش آثار هزاران هنرمند بااستعداد در این شهر افتتاح گردیده. موسیقی ترکی یکی از پایههای فرهنگ شهر استانبول است که در جای جای شهر به گوش میرسد.
در کنار زبان رسمی ترکیه، زبان بدن و استفاده از ژستهای مختلف در ترکیه رایج است و اغلب بهاندازه گفتار، اگر نگوییم بیشتر، کاربرد دارد. انگلیسی یکی از رایجترین زبانهای خارجی است که در استانبول صحبت میشود، هرچند بسیاری از ترکها به این زبان علاقه چندانی ندارند، اما به دلیل توریستی بودن شهر استانبول، ناچار به استفاده از آن هستند.
دین غالب مردم
پیش از سفر به استانبول لازم است بدانید با وجود حضور ادیان مختلف در این شهر، دین اکثریت مردم این شهر اسلام است و بسیاری از روزهای مهم تقویم که در آن مراسم و فستیوالهایی مانند حراجهای استانبول برگزار میشود، متعلق به اعیادی همچون عید قربان و عید فطر است.
اطلاعات ضروری درباره سفر به استانبول
اما همانطور که میدانید بعضی جزئیاتی وجود دارند که پیش از سفر به هر کشوری باید بدانید. اطلاعاتی نظیر چگونگی شرایط ویزا، واحد پول و زبان مردم آن کشور. در ادامه با سفرهای پایتخت همراه باشید تا شما را با این اطلاعات ضروری آشنا کنیم.
اطلاعات کلی در استانبول
قبل از سفر به استانبول بهتر است اطلاعات کلی درباره این شهر داشته باشید:
ویزا | ندارد |
آمبولانس | ۱۱۲ |
آتش نشانی | ۱۱۰ |
پلیس | ۱۵۵ |
کد ترکیه | +۹۰ |
کد منطقه آسیایی استانبول | ۲۱۲ |
کد منطقه اروپایی استانبول | ۲۱۶ |
سبک سفر | تاریخی، تفریح، خرید |
دین رسمی | اسلام |
واحد پول ترکیه | لیر ترکیه |
زبان رسمی | ترکی استانبولی |

آیا برای سفر به استانبول به ویزا نیاز داریم؟
پیش از سفر به استانبول هم لازم است بدانید که خوشبختانه برای سفر به این کشور توریستی نیازی به ویزا ندارید و تنها مدرک مورد نیاز، پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار است و تا ۹۰ روز میتوانید در این کشور بمانید.
بعد از این مدت، باید نسبت به تمدید مدت زمان اقامت یا بازگشت به ایران اقدام کنید. در واقع، تنها چیزی که برای سفر به استانبول به آن نیاز دارید، بلیط هواپیما و همانطور که گفتیم گذرنامهای با حداقل ۶ ماه اعتبار است.
واحد پول استانبول و زبان مردم این کشور
از دیگر اطلاعات ضروری که لازم است پیش از سفر به استانبول بدانید واحد پول و زبان مردم است. واحد پول ترکیه لیر است و مردم این کشور همانگونه که گفتیم اغلب مسلمان هستند و به زبان ترکی استانبولی صحبت میکنند.
شماره های ضروری استانبول
از دیگر موارد ضروری که باید پیش از سفر به استانبول بدانید، شمارههایی است که در مواقع ضروری در این شهر به آن نیاز پیدا خواهید کرد. چنانچه در استانبول خواستید با پلیس تماس بگیرید شمارهای که باید شمارهگیری کنید، ۱۵۵ است.
همچنین اگر به آتشنشانی نیاز داشتید باید شماره ۱۱۰ را بگیرید و اگر نیاز به خدمات پزشکی و آمبولانس داشتید باید شماره ۱۱۲ را بگیرید. کد شماره تلفن ترکیه هم +۹۰ است.
بیمارستان های شهر استانبول
- بیمارستان خصوصی Amerikan Hastanesi
تلفن: ۰۰۲۱۲۴۴۴۳۷۷۷
وب سایت: www.amerikanhastanesi.org
آدرس: Teşvikiye, Güzelbahçe Sk. No:20, 34365 Şişli/İstanbul, Turkey
- بیمارستان خصوصی Alman Hastanesi
تلفن: ۰۰۲۱۲۲۹۳۲۱۵۰
وب سایت: www.uhg.com.tr
آدرس: Cihangir Mahallesi, Sıraselviler Cd. No:69, 34433 Beyoğlu/İstanbul, Turkey
- بیمارستان خصوصی İstanbul Medipol Hastanesi
تلفن: ۰۰۲۱۶۳۲۷۹۶۹۶
چگونگی تبدیل ارز در استانبول
یکی از مهمترین مواردی که باید پیش از سفر به استانبول در ذهن داشته باشید، بحث پول و تبدیل ارزی آن به واحد پولی کشور مقصد است. پول رایج ترکیه، لیر است که میتوان آن را از روی تصویر روی پول تشخیص داد. البته در ترکیه صنعت توریست و گردشگری پر رونق است.
مطابق با آمار سازمان جهانی گردشگری به اختصار (UNWTO)، در سال ۲۰۲۱ ترکیه از نظر آمار ورود گردشگر، در ردهبندی جهانی دو پله صعود کرده و به رتبه چهارم رسیده. به همین دلیل در این کشور که توریستهای زیادی از سراسر دنیا از جمله آمریکا و اروپا جذب میکند، بسیاری از مغازهها واحد پولی دلار و یورو را هم قبول میکنند.
با این حال با توجه به اختلاف ارزش پول، بهصرفهتر است که پول خود را به لیر ترکیه تبدیل کنید. همچنین یکی دیگر از موارد مقرون به صرفه، تبدیل پول در کشور مبدأ و همچنین در صرافی است. چرا که کارمزد تبدیل ارز در کشور مقصد و در مکانهایی مانند هتل یا فرودگاه بیشتر است.
آب و هوای استانبول
از جمله اطلاعات ضروری و لازم دیگر که قبل از سفر به استانبول باید به دست بیاورید، درباره آب و هوای این شهر است. با توجه به موقعیت جغرافیایی این شهر، آب و هوای این منطقه تغییرات متعددی در طول سال دارد.
در این شهر میتوان شاهد آب و هوای مدیترانهای، گرمسیری و اقیانوسی بود. گفتنی است گرمترین ماه سال در این کشور ۲۴ درجه سانتی گراد و سردترین ماه هم فوریه بوده و میانگین دما در این ماه ۶ درجه سانتی گراد است. همچنین باید اضافه کرد میزان بارندگی در شهر استانبول ۱۰۰ میلی متر در ماه ژانویه اندازه گیری شده است.
راه های سفر به استانبول برویم؟
یکی از سؤالات اساسی که باید در این مقاله درباره سفر به استانبول به آن بپردازیم این است که چطور میتوان به استانبول رفت؟ همانطور که حتماً به ذهن خودتان هم رسیده باید گفت راحتترین و بیدردسرترین راه سفر به این شهر توریستی سفر کردن به همراه یک تور امن و مطمئن است.
اما چنانچه میخواهید به صورت شخصی به این شهر سفر کنید در ادامه با سفرهای پایتخت همراه باشید تا با هم راههای رسیدن به این شهر را بررسی کنیم.
۱. سفر با هواپیما
یکی از سادهترین راهها برای سفر به استانبول و رسیدن به این شهر زیبا از طریق مسیر هوایی و هواپیما است. شما به سادگی میتوانید از طریق اینترنت و به صورت آنلاین بلیت هواپیمای مورد نظر خود را تهیه کرده و به استانبول سفر کنید.
فرودگاه های استانبول
شهر استانبول ۳ فرودگاه که روزانه پروازهای زیادی در آن انجام میشود. فرودگاه استانبول (IST) که به آن فرودگاه بزرگ استانبول (IGA) هم گفته میشود، در ۴۰ کیلومتری میدان تکسیم و بخش اروپایی شهر قرار گرفته و اغلب پروازهایی که با ایرلاین ترکیش و از اروپا به استانبول انجام میشوند، در این فرودگاه فرود میآیند.
صبیحا گوکچن (SAW) دومین فرودگاه استانبول است که معمولاً پروازهای خاورمیانه (امارات و قطر) و ایرلاین پگاسوس در آن صورت میگیرد. این فرودگاه در ۴۰ کیلومتری میدان تکسیم و بخش آسیایی استانبول قرار گرفته.
فرودگاه آتاتورک هم فرودگاه دیگر استانبول است که در حال حاضر فقط برای باربری و بهعنوان آشیانه هوایی ترکیش مورد استفاده قرار میگیرد و از سال ۲۰۱۹ که فرودگاه بزرگ استانبول آغاز به کار کرد، پروازهای تجاری و مسافرتی به این فرودگاه بسته شدند.
کدام فرودگاه استانبول به مرکز شهر نزدیک تر است؟
نام فرودگاه | راه دسترسی | فاصله تا مرکز شهر |
فرودگاه صبیحا گوکچن | مترو، اتوبوس و تاکسی | ۳۵ کیلومتر |
فرودگاه جدید استانبول | اتوبوس، تاکسی فرودگاه و ماشین اجارهای | ۴۰ کیلومتر |
فرودگاه آتاتورک | مترو، اتوبوس و تاکسی فرودگاهی | ۲۴ کیلومتر |
حمل و نقل از فرودگاه
پیش از سفر به استانبول خوب است بدانید که فرودگاه استانبول و صبیحا گوکچن تقریباً ۸۰ کیلومتر از یکدیگر فاصله دارند و طی کردن این مسافت حداقل ۷۵ دقیقه طول میکشد. بنابراین، اگر اشتباهی به یکی از این دو فرودگاه بروید، احتمال اینکه از پرواز جا بمانید زیاد است.
به همین خاطر توصیه میکنیم حتماً بلیط خود را خوب بررسی کرده و مطمئن شوید که در فرودگاهی که باید حاضر شدهاید. شاتلهای Havabus/Havaist گزینههای مناسبی برای رفتن به فرودگاه از مرکز شهر هستند.
مبدأ حرکت این اتوبوسها میدان تکسیم است و با توجه به اینکه هر دو آنها در یک مسیر حرکت میکنند، حتماً مطمئن شوید که سوار شاتل فرودگاه مورد نظرتان شدهاید.
چگونه اینترنت را در فرودگاه استانبول فعال کنیم؟
اینترنت وای فای رایگان از جمله مهمترین امکاناتی است که در فرودگاه استانبول در سفر به استانبول به منظور تجربه سفری راحت و بیدغدغه در اختیار مسافران قرار میگیرد.
مسافران از طریق ۳۳ کیوسکی که در نقاط مختلف استانبول تعبیه شده، میتوانند به وای فای فرودگاه وصل شوند و از اینترت پرسرعت رایگان آن استفاده کنند. برای اتصال به اینترنت رایگان فرودگاه ۲ راه پیش روی شما قرار دارد.
اگر چیزی را در فرودگاه استانبول گم کردیم چه کنیم؟
اگر در سفر به استانبول چیزی را گم کردید نگران نباشید. اشیای پیداشده در فرودگاه استانبول در جایی به نام اداره اموال گمشده و پیداشده نگهداری میشود. برای دسترسی به این اماکن باید به ترمینال خروجی یا روبهروی گیت C3 (بعد از محل کنترل گذرنامه) بروید و از مسئولان مربوطه درباره اشیا گمشده خود راهنمایی بگیرید.
همچنین، میتوانید به کیوسک اطلاعات مسافران بروید و از اپراتور آنلاین برای پیگیری اشیای گمشده خود راهنمایی بگیرید. در سایت Lost and Found Services میتوانید فرم آنلاین درخواست رسیدگی به اشیای گمشده را مشاهده کنید.
۲. سفر زمینی
از دیگر روشهای سفر به استانبول باید به طی کردن مسیر از طریق زمینی اشاره کرد. شما میتوانید هم با اتوبوس و هم با اتومبیل شخصی خود به این منطقه سفر کنید.
سفر با اتوبوس
برای سفر به استانبول به صورت زمینی و با اتوبوس میتوانید از تهران یا تبریز بلیط تهیه کنید. لازم به ذکر است که اتوبوسهای این مسیر معمولاً صبحها بین ساعت ۹ تا ۱۰ حرکت میکنند. گفتنی است فاصله تهران تا استانبول ۲۰۰۰ کیلومتر و مسیر تهران تا تبریز ۶۳۰ کیلومتر و تبریز تا مرز بازرگان هم ۲۹۰ کیلومتر است.
اتوبوسها معمولاً برای سفر به استانبول از مرز بازرگان حرکت میکنند. چراکه این مسیر شرایط جادهای بهتری دارد. مدت زمان سفر با اتوبوس از تهران به استانبول اغلب حدوداً ۳۶ ساعت است و در ایام شلوغ یا تعطیل، این زمان تا ۴۰ ساعت هم میرسد.
به همین خاطر چنانچه تحمل ماندن در اتوبوس برای مدتی طولانی را ندارید، این روش سفر برای شما مناسب نخواهد بود.
سفر با اتومبیل شخصی
برای سفر به استانبول با ماشین شخصی اول باید مقدمات گرفتن مجوز خروج ماشین از کشور را انجام دهید. کاپوتاژ خودرو، دریافت گواهینامه بینالمللی، دریافت دفترچه بینالمللی خودرو، دریافت پلاک ترانزیت و بیمه کارت سبز از جمله مراحلی هستند که باید قبل از سفر برای آنها برنامهریزی کنید. بعد از انجام این مراحل میتوانید سفر خود را از یکی از مرزهای ایران و ترکیه شروع کنید.
از جمله این مرزها باید به مرز بازرگان در ۲۹۰ کیلومتری تبریز (که بهصورت ۲۴ ساعته فعال است)، مرز سرو در ۶۰ کیلومتری ارومیه (که بهصورت شبانهروزی فعال است) و مرز رازی در ۷۰ کیلومتری شهر خوی (که از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ به وقت ایران فعال است) اشاره کرد.
چگونه در استانبول اقامتی ارزان قیمت داشته باشیم؟
یکی از مواردی که ممکن است پیش از سفر به استانبول ذهنتان را به خود مشغول کرده باشد این است که چطور میتوانیم در استانبول اقامتی ارزان قیمت داشته باشیم. باید گفت قیمت هتل به میزان زیادی به محلهای که هتل در آن قرار گرفته بستگی دارد.
انتخاب هتل ارزان
در مجموع هتلهای منطقه آسیایی استانبول ارزانتر از هتلهای بخش اروپایی این شهر است. بنابراین چنانچه میخواهید در هزینههای هتل خود صرفهجویی کنید، بهتر است به هتلهای محله استقلال یا آکسارای بروید و نه هتلهای محله تکسیم.
همچنین برای ارزانتر کردن سفر خود میتوانید در اواخر پاییز و اوایل زمستان که هوا سردتر است و شهر از گردشگران کمتری پذیرایی میکند به این شهر سفر کنید. در این زمانها به دلیل سردی هوا و خلوتی شهر، هتلها ارزانتر هستند.
راهکار دیگر برای ارزانتر شدن محل اقامتتان این است که بهتر است هتل خود را خیلی زودتر از زمان مقرر رزرو کنید.
حمل و نقل ارزان در استانبول
اگر به این فکر میکنید که چطور میتوانید در سفر به استانبول ارزانتر رفت و آمد کنید باید بگوییم که لازم نیست نگران باشید چرا که در این شهر میتوانید به راحتی با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی همچون مترو، اتوبوس، تراموا و قطار کابلی با ارزانترین قیمت تردد کنید.
لازم به ذکر است که برای استفاده از حمل و نقل عمومی در شهر، باید استانبول کارت را در فرودگاه، از دستگاههای زردرنگ فروش این کارتها به نام Biletmatik تهیه کنید.
همچنین باید اضافه کرد که اتوبوسها در استانبول اغلب کند و شلوغ هستند. ساعتهای اوج شلوغی شهر، صبحها و عصرها است و اگر میخواهید اتوبوس سوار شوید قبل از سوارشدن ژتون و یا استانبول کارت حمل و نقل خود را آماده کنید. در ادامه با سفرهای پایتخت همراه باشید تا به بررسی بیشتر هرکدام از این روشهای حمل و نقل بپردازیم.
۱. مترو
متروی استانبول با ۵ خط مختلف یکی از بهترین گزینهها برای جا به جایی در شهر در سفر به استانبول به حساب میرود. خطوط مترو از ساعت ۶ صبح تا ۲۴ فعالیت دارند. هزینه هر سفر با استانبول کارت ۲٫۶ لیر است. اگر هم بخواهید بلیتهای یک تا ده سفره مترو را تهیه کنید، باید چیزی در حدود ۵ تا ۳۲ لیر بپردازید.
۲. اتوبوس
انواعی از اتوبوسهای معمولی و اتوبوسهای بی آر تی در استانبول وجود دارد که جا به جایی افراد در این شهر را راحت میکنند. کرایه اتوبوسهای عادی ۱٫۶ لیر است در حالی که کرایه اتوبوسهای بی آر تی بر حسب تعداد ایستگاههای طی شده محاسبه میشود.
در مجموع فراموش نکنید برای اتوبوس سواری در استانبول، حتماً باید استانبول کارت داشته باشید.
۳. تراموا
شاید تا به حال تراموای قرمز رنگ و مشهور استانبول را دیده باشید که از میان خیابان استقلال عبور میکند. با این تراموا میتوانید میان جاذبههای معروف بخش اروپایی جا به جا شوید و کافی است تنها با استانبول کارت ۲٫۶ لیر پرداخت کنید.
۴. اتوبوس دریایی
برای گردش در طول آبراه بسفر و یا دسترسی به جزایر پرنس در سفر به استانبول میتوانید سوار اتوبوس دریایی یا همان قایقها و کشتیهای عمومی استانبول شوید. هزینه سواری این وسایل حمل و نقل آبی را هم میتوان با استانبول کارت و یا به صورت نقدی پرداخت کرد.
در مسیرهای داخل استانبول، کرایه با استانبول کارت ۲٫۶ لیر و نقدی ۵ لیر است. هزینه دسترسی به جزایر پرنس حدود ۵ تا ۷ لیر میشود.
۵. تاکسی عمومی
تاکسیهای زرد رنگ استانبول را تقریباً در هر خیابانی خواهید دید. کرایه این ماشینها بر حسب تاکسیمتر محاسبه میشود. ورودی تاکسیها برابر با ۵ لیر است و به ازای هر ۱ کیلومتر ۳٫۱ لیر به کرایه شما اضافه میشود.
۶. دولموش
دولموشها همان ونهای عمومی هستند که در سفر به استانبول با رنگ زرد میتوانید آنها را شناسایی کنید. کرایه دولموشها قدری از اتوبوسها بیشتر است اما مسیرهای متنوعتری از سیستم اتوبوسی دارند.
لازم به ذکر است که کرایه هر مسیر بر روی تابلوهای ابتدای خط درج شده است.
۷. تاکسی های آنلاین
اگر به استفاده از تاکسیهای آنلاین علاقه دارید، حتماً یکی از سه اپلیکیشن موبایلی، بی تاکسی، اوبر و یا کریم را دانلود و نصب کنید. باید بدانید بی تاکسی محبوبترین تاکسی آنلاین در استانبول است و کرایه آن را میتوانید به هر دو صورت نقد یا آنلاین پرداخت کنید.
چگونگی اجاره خودرو در ترکیه
یکی از راههای جابهجایی راحت در سفر به استانبول اجاره ماشین است که میتوانید هنگام ورود به استانبول از فرودگاه برای رفتن به هتل یا جاذبههای گردشگری به صورت آنلاین و بدون نیاز به کارت اعتباری بینالمللی اجاره کنید. اما برای اجاره کردن ماشین در استانبول نیاز به گواهینامه بینالمللی با تاریخ معتبر دارید که بهتر است قبل از سفر دریافت کنید.
شرایط اجاره خودرو در ترکیه
- برای اجاره ماشین به گواهینامه بین المللی ، کپی پاسپورت و آدرس محل اقامت شما احتیاج می باشد.
- هر شرکت اجاره ماشین ممکن است شرایط خاصی برای خود داشته باشد؛ اما مهم ترین شرایط اجاره خودرو در ترکیه داشتن حداقل ۲۱ سال سن و گواهینامه بین المللی است.
- لازم است بدانید که تمام جاده های ترکیه مجهز به دوربین هستند و کوچک ترین تخلف رانندگی ثبت می شود. از طرفی، با وجود بیمه بودن ماشین های اجاره ای اگر شخص در حال مستی مرتکب تخلف شود، بیمه نامه اعتبار خود را از دست داده و تمامی هزینه ها به عهده مشتری خواهد بود.
- برای اطلاعات بیشتر و همینطور اجاره خودرو می توانید به سایت www.cizgirentacar.com/ir/ مراجعه کنید.

خرید سیم کارت در استانبول
یکی دیگر از مواردی که پیش از سفر به استانبول باید با آن آشنا شوید خرید سیم کارت است. برای خرید سیم کارت ترکیه میتوانید سراغ ترکسل (turkcell) بروید که معروفترین اپراتور تلفن همراه این کشور است. اگرچه میتوانید از سیم کارتهای وودافون (vodafon) و اوا (avea) هم استفاده کنید.
برای خرید سیم کارت ترکیه، به مراکز خرید، شعب نمایندگی اپراتورها در سطح شهر و شعبه فروش سیم کارت فرودگاه مراجعه کرده و سیم کارت را به مبلغ مورد نیاز شارژ کنید. هزینه حدودی این سیم کارتها در زمان نگارش این مطلب بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ لیر متغیر است.
استفاده از اینترنت با شماره تلفن
در این حال، ابتدا باید به بخش دسترسی موبایل (mobile access) بروید و کشور ترکیه را انتخاب کنید. سپس، شماره تلفن همراهتان را بدون کد منطقه وارد کرده و تیک موافقت با قوانین را بزنید. گزینه اینتر (Enter) را انتخاب و کدی را که برایتان پیامک میشود، وارد کنید. بعد از فشاردادن گزینه Continue به اینترنت فرودگاه متصل شوید. مدت زمان استفاده از اینترنت رایگان فرودگاه استانبول، یک ساعت است.
اتصال به اینترنت از طریق پاسپورت
برای اتصال به اینترنت از طریق پاسپورت، باید به کیوسکهایی که در بالا به آنها اشاره شد، مراجعه کنید. پس از تأیید گذرنامه، کدی به شما نشان داده خواهد شد و با انجام مراحل زیر از طریق تلفن همراه خود به اینترنت فرودگاه متصل شوید:
- گزینه «ورود با پاسپورت» را بزنید.
- شماره پاسپورت و کدی را که از کیوسک دریافت کردهاید، وارد کنید.
- تیک موافقت با قوانین و بعد Enter را بزنید تا به اینترنت فرودگاه متصل شوید.
استانبول کارت چیست؟
کار دیگری که برای کاهش هزینهها در سفر به استانبول میتوانید انجام دهید استفاده از استانبول کارت است. با استفاده از استانبول کارت میتوانید هزینههای استفاده از خدمات حمل و نقل نظیر تاکسی، اتوبوس، تراموا، کشتی و موارد دیگر را کاهش دهید.
استانبول کارت برای مسافران و گردشگران به رنگ قرمز است و البته انواع دیگری هم دارد که برای کسانی که در ترکیه اقامت دارند، استفاده میشود. داشتن استانبول کارت یکی از نکات مهم راهنمای سفر به استانبول است که کمتر کسی به آن میپردازد.
بهترین زمان سفر به استانبول چه موقعی است؟
اما شاید بخواهید بدانید بهترین زمان سفر به استانبول چه موقعی است؟ شهر استانبول از آن دسته مقاصدی است که در چهار فصل سال با استقبال گردشگران مواجه میشود و هر کدام از این فصلها از نظر آبوهوا، شلوغی و فاکتورهای دیگر ویژگیهای خودشان را دارند.
به همین خاطر به صورت جداگانه ویژگی هر کدام از فصلهای استانبول را بررسی میکنیم تا خودتان تصمیم بگیرید بهترین زمان سفر به استانبول برای شما چه زمانی است.
فصل بهار
بهار به خصوص نیمه اول فروردین و تعطیلات نوروزی فرصت عالی برای گردشگران ایرانی به شمار میرود. هرچند قیمت تورهای استانبول و وضعیت آب و هوایی در بهترین حالت نیستند زیرا در این زمان هوا هنوز کمی خنک است.
در ماههای دیگر بهار قیمت هتل و پروازهای استانبول مناسباند و همچنین تعداد گردشگران در مناطق توریستی آزاردهنده نخواهد بود. در مجموع فصل بهار برای ایرانیان بهترین زمان سفر به استانبول به حساب میرود.
فصل تابستان
در تابستان گردشگران زیادی سفر به استانبول را انجام میدهند و اصطلاحاً فصل گردشگری (High Season) استانبول است. بنابراین ازدحام جمعیت در این زمان زیاد است و مناطق گردشگری شهر همچون خیابان استقلال بسیار شلوغ هستند.
همچنین قیمت بلیط هواپیما و تور استانبول هم زیاد میشود در عوض آبوهوای گرم و مدیترانهای استانبول بهقدری لذتبخش است که در خیابانهای شهر به گردش بپردازید. اما اگر به دنبال پیادهروی و گشتوگذار در خیابانها هستید بهتر است در روزهای آخر تابستان که هوا رو به خنکی میرود به این شهر سفر کنید.
فصل پاییز
سفر در ماههای آغازین پاییز، به طور خاص سپتامبر و اکتبر (دو ماه اول پاییز در تقویم میلادی) یکی از دیگر بهترین زمانهایی است که گردشگران میتوانند به استانبول سفر کنند.
در این زمان قیمت هتلهای استانبول کاهش پیدا میکند، تعداد گردشگران به نسبت کم میشود و آبوهوای شهر غالباً آفتابی و مطلوب است. معمولاً در این زمان تورهای سفر به استانبول در ارزانترین حالت خود هستند.
فصل زمستان
به جز ژانویه که حال و هوای کریسمس را دارد و بعدتر هم جشن سال نو میلادی که باعث میشود، گردشگران زیادی به استانبول سفر کنند و هزینه های سفر به استانبول افزایش پیدا میکند، اغلب زمستان بهترین زمان برای سفر به استانبول نیست چرا که بسیاری از ریزورتهای ساحلی شهر به طور کامل بستهاند، اما سایر هتلهایی که باز هستند هم قیمتهایشان را به طرز قابلتوجهی کاهش میدهند.
در مجموع استانبول زمستانهای سرد و برفی را پشت سر میگذارد که شرایط را برای گشتوگذار دشوار میکند، اما اگر به دیدن مناظر جدیدی از شهر در هوای برفی یا بارانی علاقه دارید این فصل بهترین زمان برای سفر شما خواهد بود.
محاسبه هزینه سفر به استانبول
از مهمترین مواردی که در زمان سفر به استانبول باید مورد بررسی قرار گیرد، هزینههای سفر است. شاید این موضوع ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد که برای سفر به استانبول چند لیر لازم است؟
در ادامه با سفرهای پایتخت همراه باشید تا هزینههای سفر به استانبول از ابعاد مختلف را مورد بررسی قرار دهیم. توجه داشته باشید که این قیمتها نسبی هستند و ممکن است در تاریخی که عازم استانبول هستید، کمی تغییر پیدا کنند.
۱. هزینه خرید بلیط هواپیما
با در نظر گرفتن حجم بالای سفر به استانبول، پروازهایی که از ایران به مقصد ترکیه انجام میشوند، از تنوع بسیار بالایی برخوردارند و برای هر بودجهای و هر شرایطی گزینه مناسبی وجود دارد.
پروازهای استانبول با توجه به ایرلاینی که انتخاب میکنید، بدون توقف و یا با ۱ یا ۲ توقف انجام میشوند و امکان خرید بلیط هواپیما استانبول به صورت مستقیم از شهرهای تهران، تبریز، شیراز، مشهد و اصفهان وجود دارد.
با توجه به اینکه ایرلاین انتخابی برای سفر به استانبول روی هزینه خرید بلیط هواپیما تأثیرگذار است، برای اطلاع از قیمت دقیق بلیطها میتوانید به صورت آنلاین و از طریق سایتهای گوناگون هزینه ایرلاینهای مختلف را بررسی کنید.
۲. هزینه رزرو هتل در استانبول
یکی دیگر از مواردی که حتماً باید در هزینههای سفر به استانبول لحاظ شود هزینه اقامتگاه و هتل است. این هزینه به بودجه شما بستگی دارد. هزینه رزرو هتل با توجه به محل اقامتی و هتلی که برای رزرو انتخاب میکنید، متغیر خواهد بود.
با توجه به هدفی که از سفر به این شهر دارید، میتوانید هتل مورد نظرتان را انتخاب کنید. به همین خاطر توصیه میکنیم برای اطلاع از قیمت دقیق هتل های استانبول به صورت آنلاین کمی با هتلهای این شهر آشنا شوید. در این مقاله به اختصار به لیستی از بهترین هتلهای استانبول اشاره خواهیم کرد.
در ادامه گزینههای اقامتی مختلف در سفر به استانبول را برای شما گرد آوردهایم.
هاستل ها و مهمان خانه ها
برای مسافرانی با بودجه محدود، هاستلها گزینهای مناسب به شمار میروند. هزینه اقامت در هاستلها بسته به موقعیت مکانی و امکانات، به طور متوسط بین ۲۰۰ تا ۸۰۰ لیر ترکیه برای هر شب متغیر است.
هتل های میان رده
هتلهای سه و چهارستاره با ارائه امکانات مناسب و قیمتهای متوسط، گزینهای خوب برای بسیاری از مسافران هستند. هزینه اقامت در این هتلها به طور متوسط بین ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ لیر برای هر شب است.
هتل های لوکس
اگر به دنبال تجربهای مجلل هستید، هتلهای پنجستاره استانبول با امکانات بینظیر در دسترس هستند. هزینه اقامت در این هتلها میتواند از ۲۰۰۰ لیر به بالا برای هر شب باشد.
۳. هزینه غذا در استانبول
به طور کلی هزینه غذا در سفر به استانبول بستگی به جزئیات انتخاب شما دارد. اما بر اساس برآوردی کلی میتوان گفت هزینه رستورانهای ارزان از ۳۵ تا ۱۴۰ لیر برای شما هزینه دارد.
هزینه رستورانهای متوسط از ۱۷۰ تا ۴۰۰ لیر و هزینه رستورانهای لوکس ۵۰۰ تا ۱۲۰۰۰ لیر خواهد بود. اگر دوستدار امتحان کردن غذاهای خیابانی هستید، باید برای آن ۳۰ تا ۵۰ لیر در نظر بگیرید.
۴. هزینه حمل و نقل عمومی در استانبول
لازم است بدانید که در سفر به استانبول قیمت بلیط تک سفره اتوبوس و مترو ۱۸ لیر، کرایه تاکسی به تمام نقاط شهر ۳۰ تا ۸۰ لیر و هزینه استانبول کارت ۵۰ لیر است.
راه کارهایی برای صرفه جویی در هزینه ها در استانبول!
دریافت ارز مسافرتی
استفاده از استانبول کارت
استفاده از کارت موزه استانبول
خرید در سفر به استانبول
کاهش هزینه های خورد و خوراک
استفاده از کشتی های معمولی به جای کشتی کروز
استفاده از تورهای دوچرخهسواری
معرفی بهترین هتل های استانبول
۱. هتل کنراد استانبول بسفوروس
یکی از بهترین هتل های استانبول که در سفر به استانبول میتوانید در آن اقامت کنید، هتل کنراد استانبول بسفوروس است که به داشتن تراسهایی با چشم انداز پانوراما از بسفر معروف است. این هتل در مرکز استانبول ساخته شده و تا به حال برندهی جوایز مختلفی در زمینه سرویسدهی به مهمانان شده است.
این هتل با اتاقهای مجلل و سوئیتهایی با طراحی مدرن، در چند قدمی بسفر و کاخ دلمه باغچه واقع شده. مهمانان هتل کنراد به بخش آسیایی شهر دسترسی خواهند داشت. همچنین با ۱۰ دقیقه پیادهروی به کاخ دولما باغچه و استادیوم پارک وودافون خواهند رسید.
منطقه اورتاکوی، ایستگاه تراموا کاباتاس و ایستگاههای فونیکولار ۲۰ دقیقه پیاده از این هتل فاصله دارند. علاوه بر این اطراف هتل کنراد کافهها، رستورانها، مغازهها و بوتیکهای متنوعی با کالاهای محلی فعالیت میکنند.
۲. هتل هیلتون بسفوروس استانبول
هتل هیلتون بسفوروس استانبول که در مرکز شهر قرار دارد و تنها ۱۰ دقیقه پیاده تا میدان تقسیم و ۵ دقیقه با ایستگاه مترو استانبول فاصله دارد یکی دیگر از جاهایی است که در سفر به استانبول میتوانید در آن اقامت کنید.
این هتل دارای یک استخر روباز و یک استخر سرپوشیده است. همچنین حمام ترکی سنتی و ۶ رستوران و بار هم در محوطه سرسبز این هتل وجود دارند.
منوی کودکان و صندلیهای بلند برای خانوادههایی که با فرزندانشان سفر کردهاند هم در این هتل ارائه میشود. گفتنی است که کلوب سلامت هتل هیلتون استانبول بسفر ۲۴ ساعته باز است و مسابقات ورزشی مانند تنیس و راکت بال و کلاسهای ایروبیک هر روزه در این کلوب برگزار میشود.
۳. هتل پوینت بارباروس استانبول
هتل پوینت بارباروس استانبول که هتلی لوکس و ۵ ستاره است و رستورانی مجلل هم در طبقه هجدهم آن ساخته شده از دیگر هتل های استانبول است که در سفر به استانبول میتوان در آن اقامت کرد. علاوه بر این اتاقهای خاص و مرکز ورزشی بزرگ این هتل، چشماندازهای خیره کنندهای به تنگه بسفر دارد.
در این هتل مرکز اسپا و تندرستی، سونا و حمام آماده پذیرایی از تمامی مهمانان است. همچنین مرکز زورلو در چند قدمی این هتل قرار دارد. لازم به ذکر است که اتاقهای مهمان هتل پوینت بارباروس استانبول، مجهز به جدیدترین امکانات و ابزارها، از جمله تلویزیون LCD لمسی و وای فای رایگان هستند.
۴. هتل دورا استانبول
هتل دورا استانبول که در مرکز استانبول قرار گرفته و تنها ۱۰ دقیقه پیاده تا میدان تقسیم استانبول فاصله دارد هم از دیگر هتل های استانبول برای اقامت در سفر به استانبول به شمار میرود. این هتل اتاقهایی با تهویه مطبوع، امکانات مدرن و وایفای رایگان در اختیار ساکنین خود قرار میدهد.
همچنین لازم به ذکر است که تمامی سطوح، روتختی و روبالشیهای این اقامتگاه با مواد ضد حساسیت شسته میشود. علاوه بر این هتل دورا استانبول دارای تلویزیون LCD با کانالهای ماهوارهای، چای ساز و قهوه ساز رایگان است.
جعبه ایمنی لپ تاپ در هر اتاق نصب شده. مضاف بر این هر واحد دارای منظره شهر است. هر صبح صبحانهای غنی به سبک بوفه برای مهمانان سرو میشود. شبها هم با گوش دادن به موسیقی زنده میتوان از صرف نوشیدنیهای خنک در بار لابی لذت برد.
۵. هتل گرند اوزتانیک استانبول
هتل گرند اوزتانیک استانبول در منطقه تقسیم استانبول قرار گرفته و اتاقهایی مدرن با اینترنت رایگان و تلویزیون ال سی دی در اختیار مهمانانش قرار میدهد. این هتل تنها ۵ دقیقه پیاده تا خیابان استقلال فاصله دارد.
امکانات این هتل شامل یک باشگاه سلامت میشود. علاوه بر این اتاقهای هتل اوزتانیک با رنگهای گرم و مبلمان چوبی تزیین شدهاند. همچنین اتاقها دارای وان حمام، مینی بار، چای ساز، قهوه ساز و سبد میوه رایگان هستند و برخی از آنها منظره رو به دریا و شهر را دارند.
۶. هتل تکسیم اکسپرس استانبول
هتل تکسیم اکسپرس استانبول در مرکز شهر واقع شده و تنها چند قدم از مرکز همایش و نمایشگاه «لطفی کردار» فاصله دارد و هتلی مدرن و مشهور است و اتاقهایی با تهویه مطبوع و وای فای رایگان ارائه میدهد.
همچنین هر اتاق دارای دکوراسیون مدرن، تلویزیون ال سی دی و مینی بار است. علاوه بر این تمام اتاقها دارای چشم انداز شهری و صندوق امانات هستند. بار این هتل کوکتل و نوشیدنیهای خنک را در محوطه لابی سرو میکند.
باید اضافه کرد که رستوران هتل تکسیم اکسپرس غذاهای گوناگونی را به صورت بوفهای برای مهمانان سرو میکند. علاوه بر این رستورانهای متعددی هم در اطراف هتل وجود دارد. در هتل تکسیم اکسپرس خدمات خشکشویی و ترانسفر فرودگاهی با هزینهی اضافه به مهمانان ارائه میشود.
کدام منطقه از استانبول برای گردشگران مناسب تر است؟
با توجه به این که استانبول یک کلانشهر پرجمعیت و حدوداً ۶ برابر بزرگتر از تهران است بنابراین محله در انتخاب هتل و قیمت آن بسیار تأثیرگذار است. اغلب گردشگران در دو منطقه اروپایی و آسیایی ترکیه هتل رزرو میکنند.
بخش آسیایی، اقامتی مقرون به صرفه
پیشنهاد ما در راهنمای سفر به استانبول این است که اگر صرفاً به دنبال اقامت در یک هتل کمهزینهتر هستید و تمایل دارید در جای خلوتتری از استانبول اقامت داشته باشید، بخش آسیایی این شهر (از جمله مناطق کادیکوی و اسکودار) را انتخاب کنید در غیر این صورت، بخش اروپایی استانبول از هر نظر نسبت به آسیایی ارجح است.
محله های اروپایی، اقامتی رؤیایی
در محلههای اروپایی، منطقه بیاغلو بین گردشگران بسیار شناخته شده است، جایی که میدان تکسیم و خیابان استقلال، دو عدد از پویاترین جاذبههای استانبول در آن دیده میشود.
بهطورکلی هتلهای اطراف میدان تکسیم و خیابان استقلال میان مسافران طرفدار بیشتری دارند، هرچند این مناطق شلوغ و پرهیاهو هستند اما دسترسی خوبی به مترو، مراکز خرید، رستورانها و کافهها دارند و کارتان را در سفر به استانبول راحت میکنند.
بهغیراز بیاغلو، یکی دیگر از مناطق پرجاذبه ترکیه، منطقه فاتح است که در آن محلههای مهمی چون محله سلطان احمد واقع شده.
اگر هم علاقه دارید در کنار بسفر اقامت داشته باشید و از منظره جذاب این تنگه لذت ببرید، میتوانید در هتلهای اطراف اقامت داشته باشید. در اطراف تنگه بسفر هتل رادیسون بلو بسفر میتواند انتخابی ایدهآل و لوکس باشد.
جاذبه های استانبول که نباید از دست بدید
لازم است بدانید که در سفر به استانبول میتوانید از جاذبههای دیدنی بسیاری دیدن کنید. این جاذبهها شامل ایاصوفیه، کاخ توپکاپی، بازار بزرگ استانبول و مسجد آبی یا سلطان احمد میشود.
از دیگر جاذبههای دیدنی استانبول میتوان به میدان تکسیم، خیابان استقلال، تنگه بسفر، برج دختر، برج گالاتا، مسجد سلیمانیه، مسجد ایوب سلطان و آبانبار باسیلیکا اشاره کرد. برخی از محبوبترین پارکهای استانبول هم شامل پارک جنگلی ییلدیز، پارک جنگلی امیرگان و جنگل بلگراد میشود.
همچنین در سفر به استانبول میتوان از موزههای جذاب دیدن کرد. از جمله این موزهها باید به موزه آتاتورک (برای آشنایی با تاریخ عصر جدید) و موزه فرش و گلیم واکیفلار (که بازدیدکنندگان را به دنیای هنرهای سنتی ترکیه میبرد)، اشاره کرد.
موزه هنرهای مدرن هم یکی دیگر از موزههای استانبول است که شامل کلکسیون گستردهای از آثار ملی و بینالمللی میشود. در ادامه با سفرهای پایتخت همراه باشید تا به معرفی مهمترین جاذبه های استانبول بپردازیم.
۱. خیابان استقلال استانبول
استقلال خیابانی معروف در قسمت اروپایی شهر استانبول و در منطقه بیاوغلو است. این خیابان به طول تقریبی ۳ کیلومتر محل کافهها، رستورانها، بوتیکها و مرکز خرید است و تقریباً در تمام ساعات شبانهروز مملو از جمعیت میشود.
جالب است بدانید که خیابان استقلال جایی است که مقامات، روشنفکران و افراد متموّل اغلب در آن وقتگذرانی میکردهاند. معماری این منطقه باتوجهبه حضور اروپاییها بهشدت تحتتأثیر معماری غربی قرار گرفته و در سفر به استانبول حتماً باید از آن دیدن کنید.
۲. تنگه بسفر
بسفر تنگهای در کشور ترکیه است که دو دریای سیاه و مرمره را به هم متصل میکند. این تنگه همان جایی است که کشور ترکیه را به دو بخش آسیایی و اروپایی تقسیم کرده. در تنگه بسفر قایق و کشتیسواری رواج زیادی دارد و از محبوبترین اماکن گردشگری در سفر به استانبول به شمار میرود.
۳. کاخ دولماباغچه
خوب است بدانید کاخ دولماباغچه (دلمه باغچه) برای سالیان طولانی بهعنوان خانه پادشاهان عثمانی مورد استفاده بوده. ساخت کاخ به دستور سلطان عبدالمجید یکم صادر شد و در سال ۱۸۵۶ به اتمام رسید.
این کاخ تا سال ۱۹۲۲ بهعنوان مرکز اداری امپراتوری عثمانی استفاده میشد. سبک معماری کاخ دولما باغچه ترکیبی از سبکهای باروک، روکوکو، نئوکلاسیک و عثمانی مدرن است و در ساخت آن از تجملات بسیاری استفاده شده است.
ساعت کاری: از ۹ صبح تا ۴:۰۰ بعد از ظهر و دوشنبهها تعطیل
آدرس: استانبول، بشیکتاش، خیابان دلماباغچه
۴. مسجد سلیمانیه
مسجد سلیمانیه در استانبول از مسجدهای مهم دیدنی در سفر به استانبول است که در سالهای ۱۵۵۰ تا ۱۵۵۷ ساخته شده. این مسجد دومین مسجد بزرگ شهر استانبول محسوب میشود و یکی از نمادهای شهر است.
مسجد سلیمانیه را معمار بزرگ عثمانی خواجه معمار سنان آغا به دستور پادشاه عثمانی سلطان سلیمان اول طراحی کرده. در مجموع مساجد معروف استانبول از جاذبههای مهم این شهر هستند که گردشگران بسیاری از آنها بازدید میکنند.
ساعت کاری: ۸ صبح تا ۹:۳۰ بعد از ظهر.
آدرس: استانبول، فاتح، سلیمانیه، خیابان سیدیک سامی اونار
۵. ایاصوفیه
ایاصوفیه در آغاز ساخت به عنوان باسیلیکا (به کلیساهای مهم و بزرگِ صلیبیشکل گفته میشود) ارتدوکس یونانی ساخته شد. همچنین این مکان قبل از اینکه به موزه تبدیل شود، کاربری مسجد داشته. ایاصوفیه سال ۵۳۲ میلادی بنا شده و در زمان ساختش بزرگترین کلیسای جهان بود.
همچنین امروزه موزه اَیاصوفیه به عنوان یکی از زیباترین و برجستهترین ساختمانهای ترکیه شناخته میشود. محله سلطان احمد را قلب استانبول قدیم میدانند، جایی که مجموعهای از هنر و معماری در خیابانهای پر پیچ و خمش قرار گرفته.
در بخش شرقی محله سلطان احمد قصر توپکاپی قرار گرفته، قصری که در واقع مرکز حکومت عثمانی و محل اقامت همه شاههای این سلسله برای قرنها بوده است.
ساعت کاری: ایاصوفیه از ۱ اکتبر تا ۱۵ آوریل بین ساعت ۰۹:۰۰ صبح تا ۰۵:۰۰ بعد از ظهر (پذیرش نهایی در ساعت ۱۶:۰۰) و ۱۵ آوریل تا ۱ اکتبر بین ساعت ۰۹:۰۰ صبح تا ۰۷:۰۰ بعد از ظهر (پذیرش نهایی ساعت ۱۸:۰۰) باز است.
آدرس: استانبول، فاتح، سلطان احمد، میدان ایاصوفیه
در سفر به استانبول چه سوغاتی بخریم؟
پیدا کردن سوغاتی در سفر به استانبول کار سختی نیست. چرا که فروشگاههای سوغات متنوعی در این شهر برای خرید وجود دارند که میتوانید از آنها سوغات، صنایع دستی، هدایای فرهنگی و هنری متنوعی را خریداری کنید.
راحتالحلقوم یکی از شیرینیهای سنتی و رنگارنگ ترکیه است که آن را با نام لوکوم در استانبول میشناسند. از دیگر سوغات استانبول میتوان به چای و دمنوش و ستهای چایخوری، حوله و صابونهای سیاه ترکی، چراغهای آویز یا لوسترهای سنتی، سرامیکهای ایزنیک، قهوه ترکی، شیرینی کنافه یا کونفه، باقلوای ترکیهای از دیگر سوغات استانبول هستند.
آشنایی با غذاهای استانبول
اگر کنجکاوید پیش از سفر به استانبول بدانید چه غذاهایی خوشمزهای میتوانید در این شهر بخورید باید گفت دونر کباب از محبوبترین غذاهای این شهر است که طعم لذیذ آن با ذائقه ایرانیها بسیار سازگار است. گرچه ترکیه کبابهای متنوعی دارد که اسکندر کباب، آدانا کباب و ارفا کباب از مشهورترین آنها هستند.
همچنین دلمه، کوفته چی، بورک، کومپیر، مانتی، تانتونی، لهمجون یا پیتزای ترک، بالیک اکمک، پیده و سیلیک هم از غذاهای محبوب ترکیهای هستند.
صبحانه ترکی هم وعدهای مفصل است که حتماً باید آن را در نواحی ساحلی بسفر امتحان کنید. باید اضافه کرد که باقلوای ترکیهای و کونفه یا کنافه هم از دسرهای خوشمزه ترکیه هستند.
از جمله غذاهای خیابانی این شهر هم باید به سیمیت، بالیک اکمک، دوروم، تانتونی، بورک، کستانه کباب و صدف شکم پر اشاره کرد.
غذاهای ترکی را در کجای استانبول بچشیم؟
در سفر به استانبول در رستورانهای محلی میتوانید غذاهای کلاسیک از آشپزی ترکی و عثمانی را به قیمتی معقول نوش جان کنید. برخی از مشهورترین رستوران های استانبول شامل رستوران Erzincanli Ali Baba، رستوران Karakoy Nato Lokantasi، رستوران Lades، رستوران Kasap Osman و رستوران Filibe Koftecisi میشود.
همچنین تریپ ادوایز به انتخاب کاربرانش فهرستی از بهترین رستورانهایی که غذای ملل عرضه میکنند، منتشر کرده. این لیست که در مارس ۲۰۲۰ بهروزرسانی شده، شامل تعداد زیادی رستوران میشود که برخی از آنها رستوران Zeferan، رستوران Viva، رستوران Albura Kathisma و رستوران Armada Terrace هستند.
رستوران Kiyi، رستوران Ulus29، رستوران Mikla، رستوران Park Samdan، رستوران Zuma، رستوران Sunset Grill، رستوران ریحون و کبابخانه سلطان احمد هم از دیگر رستورانهای خوب استانبول هستند.
اطلاعات رستوران های پیشنهادی در استانبول
برای کافه گردی در استانبول کجا بریم؟
کافهگردی از جمله تفریحات خوشمزه بین مردم ترکیه است و به همین علت کافههای بسیاری در سطح شهر استانبول برای کافهگردی فراهم شده که از جمله آنها میتوان به کافه پیر لوتی، کافه فور وتر ورلد، کافه گالاتا کوناک، کافه خانه استانبول، دریپ کافی ایست، کافه کاپ آف جوی، کافه آرا و کافه دم کاراکوی اشاره کرد، که دارای مناظر زیبای ساحل استانبول و سبک معماری زیبایی هستند.
- کافه رومیست استانبول | Cafe Rumist
آدرس: Cankurtaran Mh.، Adliye Sk. No:۵، ۳۴۱۲۲ Fatih/İstanbul، Turkey
- کافه پریواتو | Cafe Privato
آدرس: Şahkulu، Tımarcı Sk. No:۳، ۳۴۴۲۱ Beyoğlu/İstanbul، Turkey
- کافه روملی | rumeli cafe
آدرس: Alemdar Mh.، Ticarethane Sk. No:۸، ۳۴۱۱۰ Fatih/İstanbul، Turkey
- د هاوس کافه اورتاکوی | The House Cafe Ortakoy
آدرس: Mecidiye، Vapur İskelesi Sk. No:۱۱، ۳۴۳۴۷ Beşiktaş/İstanbul، Turkey
- کافه پییر لوتی | Pierre Loti Cafe
آدرس: Eyüp Merkez، Balmumcu Sk. No:۳، ۳۴۰۵۰ Eyüp/İstanbul، Turkey
- کافه اسک (Assk Kahve) | Assk Cafe
آدرس: Kuruçeşme، Muallim Naci Cd. ۶۴-۳، ۳۴۳۴۵ Beşiktaş/İstanbul، Turkey

در استانبول از کجا خرید کنیم؟
قبل از سفر به استانبول به خصوص اگر اهل خرید هستید بهتر است قدری درباره مراکز خرید این شهر بدانید. گفتنی است با وجود مراکز خرید لوکس، مدرن و بزرگ در کنار بازار سنتی و سرپوشیده استانبول، این شهر را میتوان بهشتی برای عاشقان خرید دانست.
برخی از مهمترین مراکز خرید استانبول شامل استانبول مال، مرکز خرید جواهیر استانبول، ایستینیه پارک، آکمرکز و مرکز زورلو میشود. در ادامه با سفرهای پایتخت همراه باشید تا به معرفی برخی از مهمترین این مراکز خرید بپردازیم.
۱. گرند بازار استانبول
بازار بزرگ استانبول در منطقه سلطان احمد، در نزدیکی محلههای Çemberlitas و Beyazit، در فاصله کوتاهی از مرکز تاریخی شهر و نمادینترین بناهای تاریخی آن واقع شده. از ۲۲ ورودی مختلف میتوان به این بازار دسترسی داشت.
بازدیدکنندگان بسیاری هر روز برای بازدید از هزارتوی مغازهها به این بازار سر میزنند. جواهرات، فرشها، اقلام ساخته شده از فلزات گرانبها، پارچهها و غیره در این بازار به فروش میرسد. بوها، طعمها و رنگهایی که این محوطه جادویی را پر میکنند، شما را به گردشی اسرارآمیز در سفر به استانبول فرا میخوانند.
ساعت کاری:۱۰ صبح تا ۶:۰۰ بعد از ظهر
آدرس: استانبول، فاتح
۲. ایستینیه پارک
ایستینیه پارک یکی از مراکز خرید لوکس در سفر به استانبول است. اگر به دنبال جواهرات لویی ویتون یا تیفانی هستید، این مرکز خرید برای شما مناسب خواهد بود. ایستینیه پارک در منطقه سارییر واقع شده.
این مرکز خرید با مساحت ۲۴۲۰۰۰ مترمربع، پارک مرکزی سرسبز و روباز، خیابان خرید، مرکز سرگرمی کودکان به مساحت ۱۵۰۰ مترمربع، باشگاه ورزشی و تفریحی، و سینما را در خود جای داده است.
ساعت کاری: ۱۰ صبح تا ۱۰:۰۰ شب
آدرس: استانبول، سرییر، خیابان کاتار، پلاک ۱۱
۳.مال آف استانبول
مرکز خرید مال استانبول یکی از بهترین مراکز خرید شهر استانبول و میزبان برندهای مطرح جهان است و با واحدهای مختلفی که در خود جای داده به عنوان کاربردیترین مرکز خرید استانبول میان گردشگران شناخته میشود.
علاوه بر این یک پارک موضوعی بزرگ در این مرکز خرید وجود دارد که یکی از تفریحات استانبول برای کودکان محسوب میشود. اگر قصد سفر به استانبول را دارید حتماً سری به این مرکز خرید بزنید.
ساعت کاری: ۱۰ صبح تا ۱۰:۰۰ بعد از ظهر
آدرس: استانبول، باشاکشهیر، بلوار سلیمان دمیرل، زیا گوکالپ، پلاک ۷
۴. مرکز خرید زورلو
مرکز خرید زورلو جایی جدید برای گردهمایی در استانبول به شمار میرود. این مرکز خرید مدرن شامل فروشگاههایی با برندهای لوکس، مرکزی برای هنرهای نمایشی، هتل ۵ ستاره و اقامتگاه است.
در ساختمان زورلو یک مرکز نمایش بزرگ وجود دارد که در آن میتوان اجراهای موزیک و تئاتر را تماشا کرد. این مجتمع چندمنظوره در منطقه بشیکتاش استانبول، ترکیه قرار دارد و یکی از مراکز خرید مهم استانبول محسوب میشود.
ساعت کاری: ۱۰ صبح تا ۱۰:۰۰ شب
آدرس: استانبول، بشیکتاش، لوازیم، کوچه کورو، پلاک ۲
۵. مرکز خرید جواهر
مرکز خرید جواهر بزرگترین مرکز خرید استانبول و اروپا به حساب میرفت تا زمانی که مال آف استانبول این عنوان را به خود اختصاص داد. این مرکز خرید در سمت اروپایی استانبول و در منطقه شیشلی واقع شده.
تقریباً از هر نقطهای از شهر میتوانید بهراحتی با حملونقل عمومی به مرکز خرید جواهر در استانبول برسید. بازدیدکنندگانی که با مترو به این مرکز خرید مراجعه میکنند، میتوانند مستقیماً از ایستگاه وارد مرکز خرید شوند. در سفر به استانبول اگر قصد خرید را دارید حتماً از این مرکز خرید دیدن کنید.
ساعت کاری: ۱۰ صبح تا ۱۰:۰۰ شب
آدرس: استانبول، شیشلی، خیابان بویوکدره، پلاک ۲۲
آشنایی با جشنواره ها و فستیوال ها در استانبول
خوب است بدانید هر سال در استانبول جشنوارهها و فستیوالهای مختلفی برگزار میشود که شرکت در آنها در سفر به استانبول میتواند تجربهای شگفت انگیز برای شما باشد.
از مهمترین جشنوارههای این شهر میتوان به جشنواره بین المللی فیلم استانبول، جشنواره لاله استانبول، فستیوال چیل اوت استانبول، جشنواره موسیقی جاز، مسابقات شنا در بسفر، دوسالانه بین المللی و هنری استانبول، جشنواره قهوه، فستیوال جاز و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.
معرفی اپلیکیشن های سفر به استانبول
امروزه اپلیکیشنهای موبایلی به یکی از مفیدترین ابزارها برای انجام هر کاری تبدیل شدهاند. از جمله اپلیکیشنهای بسیار کاربردی که هر کسی باید درباره آنها بداند، نرمافزارهایی هستند که در سفر مورد استفاده قرار میگیرند.
در سفر به استانبول با استفاده از این اپلیکیشنها میتوانید در انجام بسیاری از کارها از جمله مسیریابی، صحبت کردن با مردم بومی، پیدا کردن رستوران و موزه و بسیاری کارهای دیگر بهتر عمل کنید. پس در ادامه با سفرهای پایتخت همراه باشید تا به معرفی برخی از مشهورترین و کاربردیترین اپلیکیشنهای سفر به استانبول بپردازیم.
۱. اپلیکیشن سیتی مپر استانبول
سفر با وسایل حمل و نقل عمومی در سفر به استانبول بسیار گیجکننده است. اپلیکیشن سیتی مپر استانبول یکی از بهترین اپلیکیشنهای سفر به استانبول به حساب میرود چرا که احتمال گم شدن یا اشتباه سوار شدن مترو و اتوبوس را برای کاربرانش به حداقل میرساند.
گفتنی است این نرمافزار، نقشه دقیق همه راههای وسایل نقلیه عمومی را در اختیار کاربران قرار میدهد و بسیاری آن را بهترین و کاربردیترین اپلیکیشن مترو استانبول میدانند.
با استفاده از سیتی مپر همچنین میتوانید از قیمت بلیط وسایل نقلیه مختلف هم آگاه شده و با مسیرهای دوچرخهسواری و مسیرهایی که دارای خطوط تاکسی رانی هستند، آشنا شوید.
دانلود برنامه Citymapper Istanbul برای اندروید
دانلود برنامه Citymapper Istanbul برای IOS
۲. اپلیکیشین موویت
در شهرهای بزرگ برای جابهجایی مقرون به صرفه و فرار از ترافیک، همگی دست به دامن وسایل نقلیه عمومی میشویم. به همین خاطر اپلیکیشن موویت یکی از بهترین اپلیکیشنهای سفر به استانبول به حساب میرود. این برنامه علاوه بر استانبول در بیش از ۱۵۰ شهر دیگر هم خدمترسانی میکند.
موویت راهنمای قدم به قدم استفاده از وسایل نقلیه عمومی همچون مترو، اتوبوس و ترام را به کاربرانش ارائه کرده و زمان دقیق رفتوآمد آنها را ذکر میکند. به همین خاطر میتوانیم موویت را اپلیکیشن متروی استانبول هم در نظر بگیریم.
از دیگر قابلیتهای اپلیکیشن این، این است که زمانی که به مقصد میرسید، به شما اطلاع میدهد. موویت حقیقتاً یکی از بهترین ابزارهای دیجیتال برای انتخاب مترو و قطار در استانبول ترکیه به شمار میرود.
دانلود برنامه Moovit برای اندروید
۳. اپلیکیشن استانبول کارت
یکی دیگر از اپلیکیشنهای سفر به استانبول که بسیار کاربردی و مفید است اپلیکیشن استانبول کارت است. استانبول کارت، در حقیقت یکی از بهترین برنامههای مورد نیاز مسافران برای پرداخت کرایه وسایل حملونقل عمومی به شمار میرود.
جالب است بدانید این کارت، درست شبیه کارت مترو در ایران و همان استانبول کارت در کشور ترکیه است که حدوداً ۳۰ تا ۵۰ درد از هزینه سوار شدن در وسایل نقلیه عمومی بدون کارت کم میکند.
با استفاده از این مورد از اپلیکیشنهای سفر به استانبول به سادگی میتوانید موجودی حساب خود را چک کنید، در صورت نیاز آن را شارژ کرده و پرداختهای قبلی خود را مشاهده کنید.
همچنین اگر موبایل شما دارای قابلیت NFC باشد، یعنی با نزدیککردن شیئی هوشمند در فاصله چند سانتیمتری بتواند اطلاعاتی را رد و بدل کند، میتوانید با نزدیککردن تلفن همراه خود به استانبول کارت، از موجودی حساب خود آگاه شوید.
۴. بی تاکسی
راحتترین راه برای کسانی که به دنبال بازدید از جاذبههای گردشگری استانبول و گشت و گذار در شهر هستند، سوار شدن تاکسی است. شما میتوانید قابلاعتمادترین تاکسیها را در یکی از کاربردیترین اپلیکیشنهای سفر به استانبول به نام بی تاکسی پیدا کنید.
تاکسیهای زرد و تاکسیهای فیروزهای هم در این اپلیکیشن گنجانده شدهاند. لازم به ذکر است که تاکسیهای فیروزهای راحتتر و البته گرانتر از تاکسیهای زرد هستند. هزینه تاکسی هم بسته به فاصله مکان فعلی تا مقصدتان متفاوت خواهد بود.
۵. اپلیکیشن موزه های ترکیه
اپلیکیشن موزه های ترکیه از دیگر اپلیکیشنهای سفر به استانبول و مخصوص عاشقان موزه است. اگر به تاریخ علاقه دارید و دوست دارید اطلاعات مفیدی راجع به کشور ترکیه و شهر استانبول کسب کنید، نصب این اپلیکیشن مناسب حال شما خواهد بود.
فرقی نمیکند در کدام منطقه از ترکیه باشید، این برنامه نزدیکترین موزه را به شما نشان میدهد تا بتوانید با خیال راحت از آن بازدید کنید.
با استفاده از این برنامه علاوه بر مکان موزهها، میتوانید اطلاعاتی همچون قیمت، ساعت و تاریخچه را هم درباره موزه کسب کنید. همچنین با کمک این برنامه میتوانید بلیط موزه را هم خریداری کرده و تنها با اسکن بلیط هنگام ورود، امکان داخل شدن به موزه را پیدا کنید.
۶. اپلیکیشن گرندبازار
امکان ندارد به استانبول بروید و از خیر خرید در مرکز خریدها و بازار بزرگ آن بگذرید. برنامه ی بعدی در لیست سری اپلیکیشنهای سفر به استانبول ما اپلیکیشن Grand Bazaar است.
این برنامه همان گونه که از نامش پیداست، دیکشنری کوچکی از بزرگترین بازار استانبول است و اطلاعات خوبی درباره این بازار بزرگ در اختیار شما قرار میدهد.
۷. سسلی سوزلوک
یکی از چالشهای بزرگ سفر به استانبول صحبت کردن به زبان ترکیهای است. برای این مسئله، توصیه میشود که حتماً یک برنامه فرهنگ لغت در موبایل خود دانلود کنید. سسلی سوزلوک یکی از پرکاربردترینِ اپلیکیشنهای سفر به استانبول در این زمینه به شمار میرود.
خوب است بدانید این برنامه، به هنگام صبح به خیر گفتن، درخواست آدرس به زبان ترکی و به طور کلی تعامل با مردم محلی بسیار مفید است. این برنامه به غیر از زبان ترکی، ۲۰ میلیون کلمه را به ۱۷ زبان مختلف و با لهجه مناسب ترجمه میکند.
۸. یمک سپتی
یکی دیگر از مفیدترین اپلیکیشنهای سفر به استانبول Yemeksepeti است. جالب است بدانید این برنامه، قدیمیترین و بزرگترین رستوران آنلاین ترکیه به حساب میرود چرا که تمام رستورانهای استانبول را در خود جای داده.
کاربران در این اپلیکیشن میتوانند نزدیکترین رستورانها، غذاهای محبوب و مدتزمان رسیدن سفارش خود را مشاهده کنند. با استفاده از این اپ همچنین میتوان از رستورانهای مختلف غذا سفارش داد و زمان تحویل آن را هم مشخص کرد.
توصیه های سفر به استانبول
همانطور که میدانید استانبول شهر بزرگی است. به همین خاطر اگر قصد سفر به استانبول را دارید، بهتر است توصیههای زیر را در ذهن داشته باشید:
- هرگز برای گشت و گذار در شهر، مدارک مهم و پول نقد زیاد همراه نداشته باشید.
- شب گردی خود را به محلههای پر رفت و آمد شلوغ محدود کنید و حتماً همراه تور یا گروههای چند نفره باشید.
- اگر خانم هستید و قصد دارید تنهایی در شهر گردش کنید در مناطق آسیایی و سنتیتر، استفاده از لباسهای پوشیده پیشنهاد میشود.
- لباس مناسب فصل، کیف کمری، لوازم آرایشی و بهداشتی ضروری، کفش مناسب برای پیادهروی، عینک آفتابی، هندزفری، مودم همراه و پاوربانک از وسایل ضروری هستند که بهتر است در سفر به استانبول همراه خود داشته باشید.
تفریحات استانبول چیست؟
علاوه بر جاذبههای تاریخی که مهمترین بخش سفر به استانبول را تشکیل میدهند، این شهر تفریحات بسیار جذابی دارد که بدون تجربه کردن آنها نباید از استانبول بروید.
در حقیقت حتی اگر روزها و هفتهها در استانبول بماند، همچنان چیزهای برای تجربهکردن و لذتبردن از سفر وجود خواهد داشت. در ادامه با سفرهای پایتخت همراه باشید تا بهترین و جذابترین تفریحات استانبول را به شما معرفی کنیم:
- گردش در محله سلطان احمد و بازدید از بناهای تاریخی آن
- قدمزدن در گل پالاتا و لذتبردن از تلاقی بخشهای سنتی و مدرن شهر
- تور کشتی کروز در تنگه بسفور و صرف غذا روی آب
- قدم زدن در محله کادیکوی و بخش آسیایی شهر
- بازدید از جزایر پرنس استانبول
- مشاهده بالنهای رنگارنگ در آسمان کاپادوکیا
برای بازدید از استانبول چقدر زمان نیاز داریم؟
اینکه برای بازدید از استانبول به چقدر زمان نیاز خواهید داشت کاملاً به سبک سفر شما بستگی دارد. فعالیتهای مختلفی را میتوان در این شهر تجربه کرد از دیدن جاذبههای تاریخی گرفته تا خرید و وقتگذرانی در بهترین کافه رستورانهای استانبول.
اگر قصد دارید تمام گوشه و کنار شهر را بگردید و هیچ چیز را از دست ندهید حداقل ۱۰ روز زمان نیاز خواهید داشت.
اما اگر میخواهید برنامه سفر به استانبول را به صورتی طراحی کنید که شاخصترین جاهای دیدنی را ببینید و کمی هم خرید کنید میتوان گفت که برای دیدن استانبول شما به حداقل به ۳ روز زمان نیاز دارید و میتوانید به نحوی قابل قبول شهر را بگردید.
عبارات کاربردی ترکی در سفر به استانبول
فارسی | ترکی |
متشکرم | Teşekkür ederim |
سلام | Selam/ marhaba |
خداحافظ | hoşçakal |
خوش آمدید | hoşgeldiniz |
میتونید انگلیسی صحبت کنید؟ | İngilizce biliyor musun |
متوجه نشدم | anlamadım |
ممنون | sağolun |
ببخشید | pardon |
معذرت میخوام | Özür dilerim |
اسم من… هست | Benim adım… |
از آشنایی با شما خوشوقتم | Memnun oldum |
لطفا | lutfan |
کمک | imdat |
قیمتش چنده؟ | Ne kadar? |
مال من | benim ki |
چقدره؟ | kaç? |
تخفیف | indirim |
شماره اتاق | Oda numarasi |
تاکسی میخوام | Taksi istiyorum |
جهت آشنایی به جملات کاربردی بیشتر می توانید مطلب جملات کاربردی ترکی در سفر به ترکیه در مجله گردشگری سفرهای پایتخت مطالعه کنید.
جمع بندی
در این مقاله از سفرهای پایتخت سعی کردیم راهنمای جامعی از سفر به استانبول این شهر توریستی و زیبا در ترکیه را در اختیار شما بگذاریم تا چنانچه قصد رفتن به این شهر را دارید بتوانید با اطلاعات کامل و خاطری آسوده سفر کنید. استانبول یکی از بزرگترین و پرجاذبهترین شهرهای گردشگری آسیایی است که در کشور ترکیه واقع شده و هر ساله گردشگران زیادی به بازدید از جاذبههای فوقالعاده آن میروند.
سؤالات متداول
استانبول کجاست؟
شهر استانبول در شمال غربی منطقه مرمر ترکیه واقع شده است.
چرا باید به استانبول سفر کنیم؟
برای سفر به استانبول نیازی به ویزا ندارید، همچنین این شهر فاصله زیادی تا کشورمان ندارد و واحد پول آن از نظر ارزش تفاوت چندانی با واحد پول کشور ما ندارد و از فرهنگ و تاریخی غنی برخوردار است و جاذبههای گردشگری بسیاری را در خود جای داده. همه این موارد در کنار هم باعث میشوند سفر به استانبول گزینهای عالی باشد.
بهترین جاذبه های گردشگری استانبول کدامند؟
از جمله این جاذبههای گردشگری باید به خیابان استقلال، میدان تقسیم، مسجد ایاصوفیه، تنگه بسفر، مسجد سلیمانیه و کاخ دولماباغچه اشاره کرد.
آیا برای سفر به استانبول به ویزا نیاز داریم؟
خیر شهروندان ایرانی برای سفر توریستی به ترکیه تا ۹۰ روز نیازی به ویزا ندارند. تنها داشتن گذرنامه معتبر با حداقل ۶ ماه اعتبار کافی است.
بهترین زمان سفر به استانبول چه موقعی است؟
بهترین زمان برای سفر به استانبول فصلهای بهار (مارس تا مه) و پاییز (سپتامبر تا نوامبر) است. در این دورهها، آبوهوا معتدل و دلپذیر بوده و شهر کمتر شلوغ است.
تفریحات رایگان استانبول کدامند؟
تفریح در بامهای استانبول، بازدید از تپه پیر لوتی، گردش در خیابان استقلال و میدان تکسیم و تفریح در سواحل از بهترین تفریحات رایگان در سفر به استانبول به شمار میروند.
ارزان ترین فصل سفر به استانبول کدام است؟
زمستان، پاییز و بهار، به ترتیب ارزانترین فصلهای سفر به استانبول هستند.