راهنمای جامع سفر به قشم | یکی از قدیمی ترین جزیره های ایران

پربازدیدترین ها

گردشگری 12 دی ، 1403 5 دقیقه
راهنمای سفر به قشم - الی گشت

قشم یکی از دیدنی‌ترین جزایر جنوب ایران است که مناطق بکر و مرموز بسیاری دارد. در سفر به قشم با پهنه گسترده‌ای از زیبایی‌های بی‌انتها روبه‌رو هستید. پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه باشید تا همه‌چیز را در مورد قشم بخوانید تا بتوانید سفر خود به قشم را در بهترین شرایط ممکن برنامه‌ریزی کنید. در این مقاله از سفرهای پایتخت سری به این جزیره اسرارآمیز می‌زنیم و راهنمای سفر به قشم را در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهیم.

جزیره قشم کجا قرار دارد؟

بسیاری از ما شاید هنوز نمی‌دانیم جزیره قشم کجا قرار دارد و فقط عکس‌های زیبای این جزیره را دیده‌ایم یا تعریف مناظرش را از دیگران شنیده‌ایم. در راهنمای سفر به قشم ابتدا به موقعیت جغرافیایی این جزیره می‌پردازیم. جزیره قشم در نزدیکی تنگه هرمز قرار دارد و یکی از پرجمعیت‌ترین جزایر خلیج فارس است. این جزیره از شمال در همسایگی بندرعباس، از شمال‌ شرقی هم مرز با جزیره هرمز و از شرق همسایه جزیره لارک است، همچنین از جنوب در کنار جزیره هنگام و از جنوب‌ غربی کنار جزایر تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی واقع شده است. نزدیک‌ترین بندر از ساحل‌های اصلی کشور به این جزیره، بندرعباس است. جالب است بدانید سواحل قشم اغلب مناسب برای ایجاد لنگرگاه هستند. اطراف این جزیره رویایی را کوه‌های آهکی فراگرفته است.

به علت نزدیکی به بندرعباس تردد و رفت و آمد فراوانی در قشم در جریان است. جزیره قشم در حال حاضر یکی از مناطق آزاد تجاری محسوب می‌شود که از سوی دولت قوانین خاص مناطق آزاد در آن اجرا می‌شود. قشم اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا شهر قشم در شرقی‌ترین نقطه جزیره واقع شده‌ است و به رغم آن که این شهر نسبت به کل جزیره مرکزیت هندسی ندارد، اما به علت موقعیت مهم استراتژیک آن (دید گسترده به جنوب، شمال و شرق، دید به تنگه هرمز و نزدیکی به بندرعباس) از قدیم بسیار اهمیت داشته و عمده‌ترین سکونتگاه جزیره به حساب می‌آید. انتخاب قشم به عنوان پایگاه اصلی توسعه منطقه آزاد تجاری-صنعتی قشم هم بر اهمیت این شهر افزوده ‌است.

تاریخچه جزیره قشم

تاریخچه جزیره قشم هم بخشی از راهنمای سفر به قشم است تا با دیدگاه بهتری به قشم سفر کنیم. این جزیره از دیرباز بخشی از خاک ایران بوده و زندگی در آن جریان داشته است. براساس سنگواره‌هایی که در سواحل جنوبی کشور یافت شده‌اند، قدمت سکونت در این جزیره به حدود ۴۰۰ هزار سال پیش برمی‌گردد. جالب است بدانید در این مدت قشم نام‌های متفاوتی از جمله ابرکاوان، کاوان (بنی کاوان) و لافت را به خود دیده است. در گذشته، قشم برای قوم عیلامی‌ها محلی برای نظارت بر عبور دریانوردها از تنگه هرمز به قلمرو خودشان بوده و به همین دلیل جزیره قشم موقعیت بسیار مهمی برای آنان داشته است.

 دوران سلطنت داریوش با حفر کانال سوئز که منجر به متصل شدن دریای مدیترانه به دریای سرخ شد، جزیره قشم اعتبار بیشتری برای ایران پیدا کرد و به مرکز بزرگ کشتی سازی تبدیل شد. در زمان ساسانیان و حمله اعراب به ایران، قشم توانست حدود یک قرن مقاومت کند، اما سرانجام به تصرف سپاهیان اسلام درآمد. پس از حمله مغول به ایران، این جزیره دوباره به دست بیگانگان افتاد و این وضعیت ادامه داشت تا اینکه با فتح قشم به دست اتابکان مجددا این جزیره به خاک ایران پیوست. پس از آن جزیره قشم توسط پرتغالی‌ها اشغال شد، اما شاه عباس صفوی توانست این جزیره را دوباره به خاک کشورمان بازگرداند. تاریخ پر فراز و نشیب این جزیره در دوره‌های بعد نیز ادامه داشت تا سرانجام در دوره‌ی پهلوی قرارداد ۱۹۷۱ بین کشور ایران و امارات امضا گردید.

جزیره قشم کجا قرار دارد؟ - الی گشت

بهترین زمان سفر به قشم چه زمانی است؟

در این بخش از راهنمای سفر به قشم می‌خواهیم بدانیم بهترین زمان سفر به قشم چه زمانی است؟ جزیره قشم در قسمت جنوبی کشور واقع شده است و دارای آب و هوایی گرم و مرطوب است. این جزیره تابستان‌هایی گرم و شرجی و زمستان‌هایی کوتاه با آب و هوای ملایم دارد. از اوایل تیر تا اوایل مرداد، گرم‌ترین ماه‌های این جزیره جنوبی است. در این ماه‌ها دمای قشم به ۳۴ الی ۳۸ درجه هم می‌رسد.

اوایل دی ماه تا اوایل بهمن ماه نیز سردترین ماه‌های این جزیره است که در این زمان دما تا ۱۸.۵ درجه کاهش پیدا می‌کند، می‌توان گفت بهترین زمان سفر قشم از اوایل آذر ماه تا اوایل اردیبهشت ماه است. در این مدت، دمای قشم تقریبا ۲۰ درجه بوده و میانگین دما از ۲۴ درجه بالاتر نمی‌رود. هرچند اگر می‌خواهید در آب و هوای گرم و لذت بخش در دریا شنا کنید و یا تفریحات دریایی مانند غواصی را تجربه کنید، بهتر است در فصل‌های بهار و تابستان به این جزیره زیبا سفر کنید.

شلوغی مناطق توریستی مسئله دیگری است که قبل از سفر به قشم باید آن را بررسی کنید. شلوغ‌ترین زمان قشم معمولا سه ماه زمستان و ایام نوروز و خلوت‌ترین زمان هم سه ماه تابستان است. اگر قصد دارید تنها و برای خرید به این جزیره سفر کنید در تابستان هم می‌توانید راهی این جزیره شوید، زیرا مراکز خرید قشم به سیستم‌های خنک‌کننده مجهز هستند، همچنین آب‌تنی در دریا هم در تابستان امکان‌پذیر است زیرا در زمستان دمای آب کاهش شدیدی پیدا می‌کند.

راهنمای سفر زمینی به قشم

اگر قصد سفر زمینی به جزایر جنوبی ایران را دارید حتما راهنمای سفر زمینی به قشم را مطالعه کنید. به طور کلی سفر زمینی از راه‌های مختلفی چون قطار، اتوبوس و ماشین شخصی امکان پذیر است. اگر به دنبال سفری کم هزینه به قشم هستید، می‌توانید با اتوبوس این مسیر را طی کنید اما اگر می‌خواهید این مسیر را با کمترین دردسر به پایان برسانید، بهتر است قطار را به عنوان وسیله نقلیه خود انتخاب کنید.

طبق اصول راهنمای سفر به قشم و به دلیل اینکه جزیره قشم وسعت زیادی دارد، مسافت بین مناطق گردشگری قشم زیاد است و داشتن خودروی شخصی سفر شما را آسان‌تر می‌کند. پس اگر قصد دارید با خودروی شخصی در جزیره گردش کنید، باید مسافتی ۱۵ ساعته از تهران تا بندرعباس را رانندگی کنید. برای رسیدن به قشم باید به سمت بندرعباس رانندگی کنید.

راهنمای سفر زمینی به قشم - الی گشت

برای رسیدن به بندر‌عباس دو مسیر پیش روی شماست. مسیر اول که کویری‌تر است از یزد و سیرجان می‌گذرد، درحالی‌ که مسیر دوم حال و هوای مرطوب‌تری دارد و از اصفهان و شیراز عبور می‌کند. بندر پل که فاصله‌ای ۳۰ دقیقه‌ای از بندرعباس دارد تنها راه ورود خودروهای شخصی به جزیره قشم است. از این بندر ظرف مدت تقریبا ۲ ساعت با معطلی‌های لندینگ‌ کرافت می‌توانید خودروی خود را وارد جزیره قشم کنید. همچنین می‌توانید خودروی خود را با قطار به بندرعباس بفرستید و خود با هواپیما یا همان قطار به بندر برسید و از بندر‌عباس به همان ترتیبی که گفته شد از بندر پل وارد جزیره شوید.

راهنمای سفر هوایی به قشم

در راهنمای سفر به قشم گفته شده است که سفر هوایی راحت‌ترین و سریع‌ترین راه برای رسیدن به جزیره قشم است. در گذشته سفر به جزیره قشم فقط از طریق زمینی و با قطار و خودرو امکان‌پذیر بود اما امروزه به لطف وجود فرودگاه در این جزیره تماشایی، سفر هوایی به این مکان پر گردشگر و شگفت‌انگیز بسیار آسان شده است.

جالب است بدانید بر اساس آمارهای منتشر شده، بیش از ۴ میلیون نفر مسافر در سال ۲۰۱۶ از طریق فرودگاه قشم جابه‌جا شده‌اند. فرودگاه قشم در جنوب جزیره واقع شده است. مسیر فرودگاه تا مرکز قشم را با ماشین در زمانی حدود یک ساعت طی خواهید کرد. قیمت بلیط‌های هواپیما به ایرلاین، زمان پرواز و کلاس پروازی مورد نظر شما بستگی دارد. همچنین این قیمت‌ها با توجه به تعطیلات و موقعیت آب و هوایی متغیر است. طبق اطلاعات راهنمای سفر هوایی به قشم از جمله ایرلاین‌هایی که به قشم پرواز می‌کنند می‌توان به ایران ایرتور، تابان، آتا، ماهان، قشم ایر و معراج اشاره کرد اما بیشترین تعداد پروازها از قشم ایر صورت می‌گیرد.

راهنمای سفر هوایی به قشم - الی گشت

اجاره ماشین و حمل و نقل در جزیره قشم

اجاره ماشین و حمل و نقل در جزیره قشم از جمله موارد مهم در راهنمای سفر به قشم است که می‌تواند روی هزینه‌های سفر شما تاثیر زیاد و چشم‌گیری داشته باشد. کرای ماشین در قشم بهترین گزینه برای جابه‌جایی درون شهر است، زیرا قشم جزیره کوچکی است و به همین دلیل وسایل حمل و نقل عمومی نظیر اتوبوس و مترو در این جزیره به خوبی در دسترس نیستند. البته در فصول گرم سال با اجاره خودرو از آفتاب سوزان این جزیره در امان می‌مانید و دیگر نیازی نیست زیر آفتاب منتظر بمانید تا تاکسی به شما برسد. از دیگر دلایلی که اجاره خودرو در قشم را مقرون به صرفه و منطقی می‌کند، می‌توان به فاصله زیاد مراکز تفریحی و گردشگری قشم از هم اشاره کرد. این فاصله زیاد موجب می‌شود تا افراد نتوانند با پیاده‌روی خود را به این مراکز برسانند.

اغلب افراد برای سفر به شهرهای مختلف کشور از خودروی شخصی خود استفاده می‌کنند اما به دلیل هزینه‌بر بودن انتقال خودرو به جزایری مانند کیش و قشم، ترجیح می‌دهند گزینه اجاره خودرو را انتخاب کنند. در کیش دفاتر و شرکت‌های مختلفی در زمینه اجاره خودرو فعالیت می‌کنند. اجاره خودرو در قشم به دو صورت است. یکی از روش‌ها رزرو خودرو از شرکت پیش از سفر است تا هنگام رسیدن به جزیره بلافاصله خودروی خود را تحویل بگیرید و روش دیگر پس از رسیدن به فرودگاه اتفاق می‌افتد، یعنی پس از رسیدن و اقامت در هتل به یکی از دفاتر اجاره خودرو رفته و خودروی مورد نظر خود را اجاره ‌کنید.

کرایه خودرو در جزیره قشم - الی گشت

آداب و رسوم مردمان قشم

اگر تا به‌حال آیین‌های محلی با قدمت صدها ساله ندیده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم به قشم سفر کنید! زیرا مردم قشم قرن‌هاست که آیین‌های محلی خود را انجام می‌دهند. در ادامه راهنمای سفر به قشم شما را با آداب و رسوم مردم قشم آشنا می‌کنیم.

  • جشن نخل و خرما

جنوب کشور عزیزمان ایران پر از نخلستان‌های زیبا است. بخشی از مردم قشم هم درآمد خود را از طریق درختان نخل تامین می‌کنند. یکی از پرطرفدارترین آداب و رسوم مردم جزیره قشم مربوط به جشن نخل و خرما است که در آن، باغداران خرماهای تازه خود را به فروش می‌رسانند و محصولاتی را که از خرما تهیه می‌شوند (مانند شیره، سرکه، نان، بیسکویت، رولت و مربا) را عرضه می‌کنند. محصولات دیگری مانند زنبیل، سبد، دمپایی و جارو که از درخت نخل تهیه می‌شوند هم در این جشن برای فروش گذاشته می‌شوند. در جشن نخل و خرما که بخشی از فرهنگ مردم جزیره قشم را نشان می‌دهد، موسیقی‌های سنتی و بازی‌های متنوع اجرا می‌شود.

  • نوروز صیاد

در اواخر مرداد ماه، مراسم نوروز صیاد که آغازی برای سال جدید ماهیگیری است، جشن گرفته می‌شود. مردم جزیره قشم ماهیگیری را متوقف می‌کنند و در این روز غذاهای دریایی نمی‌خورند، زیرا معتقدند که منابع ماهی نیاز به تولید مثل دارند. در این دوران آداب خاصی به جا آورده می‌شود، برای مثال شنا در دریا برای تازه شدن (از لحاظ روانی) برای شروع ماهیگیری، پوشیدن لباس‌های جدید و تهیه بسیاری از انواع غذاهای سنتی از جمله این موارد می‌باشد. موزیک، رقص محلی و بازی‌های سنتی بخشی از این مراسم مهم هستند.

بهترین زمان سفر به قشم چه زمانی است - الی گشت

در سفر به قشم از چه جاذبه هایی دیدن کنیم؟

یکی از پرتکرارترین سوالات در راهنمای سفر به قشم این است که در سفر به قشم از چه جاذبه هایی دیدن کنیم؟ با توجه به این که وسعت جزیره قشم حدوداً ۱۴۹۱ کیلومتر مربع است، دیدنی‌های قشم در یک منطقه کوچک واقع نشده‎اند. جاذبه‌های دیدنی قشم به دو دسته طبیعی و تاریخی تقسیم می‌شود. در بخش بعدی به معرفی چند جاذبه معروف و دیدنی خواهیم پرداخت.

دیدنی های طبیعی قشم

شاید زیباترین بخش از جاذبه‌های گردشگری قشم، دیدنی‌های طبیعی قشم و طبیعت بکر و زیبای این جزیره باشد. جمع شدن تعداد بسیاری از جاذبه‌های طبیعی در یک جزیره باعث شده است تا جزیره قشم به نام جزیره عجایب هفت گانه ایران لقب گیرد. خاک قشم جاذبه‌‌های مختلف پدید آورده است. اگر به شمال آن بروید، با روستای برکه خلف و عجایبی که از زمین بیرون آمده‌‌اند مواجه می‌‌شوید. اگر هم به شرق و غرب و جنوب این جزیره سفر کنید با جنگل حرا، غارهای خربس، جزایر ناز و هنگام و دره ستاره وارد دنیایی اسرارآمیز و جادویی می‌شوید.

  • مکان های دیدنی و تاریخی قشم

قشم با پیشینه‌ای کهن که از زمان آغاز سکونت انسان تخمین زده شده، نامش در تاریخ ایران می‌درخشد. مکان های دیدنی و تاریخی قشم بر جذابیت کاوش در این جزیره افزوده است. در زمان‌های گذشته جزیره محلی مناسب برای شکار و تامین آب شیرین بوده است به همین دلیل انسان‌ها از قرن‌ها پیش در این جزیره ساکن شده‌اند. بنا بر برخی از مکان‌های تاریخی قشم مانند غار خربس از دوران مادها، قشم به عنوان اولین جزیره خلیج فارس معرفی می‌شود.

۱. دره ستارگان قشم (دره ستارگاه قشم)،‌ پنجره‌ای برای ورود به آسمان

دره ستارگان از پرطرفدارترین ژئوسایت‌ها در دنیاست که در راهنمای سفر به قشم بازدید از این منطقه پیشنهاد می‌شود. مردم محلی به آن، «استاله کفته» یا «استار افتیده» به‌ معنای «ستاره افتاده» می‌گویند. بومی‌های این منطقه معتقدند که برخورد یک ستاره (شهاب سنگ) به زمین، باعث پرتاب‌شدن سنگ و خاک به هوا شده و در نتیجه آن انفجار این دره شکل گرفته است. طبق پژوهش‌های علمی قدمت دره ستارگان به حدود دو میلیون سال پیش برمی‌گردد و عواملی از جمله باد، تندباد، باران و تغییرات جوی در طی سالیان طولانی موجب شده صخره‌های این دره ساختار و شکلی زیبا و در عین‌حال عجیب پیدا کنند. دره ستارگان یکی از شگفتی‌های طبیعی قشم است که در میان مکان‌های مهم یونسکو هم به ثبت رسیده است.

دره ستارگاه قشم - الی گشت

دره ستارگان از مکان‌های بسیار معروف و دیدنی هرمزگان است که در ضلع شمالى جزیره قشم و در نزدیکی روستایی به نام برکه خلف واقع شده است. اگر از شهر قشم به‌طرف ساحل جنوبی جزیره بروید، به روستاى مذکور مى‌رسید که در پنج کیلومتری ساحل جنوبی جزیره قرار دارد. اگر شایعات درباره اجنه و ارواح در شب‌های این دره را شنیده باشید، احتمالا نمی‌خواهید که شب‌ را در میان احجام عجیب این دره دیدنی بگذرانید. اما به یاد داشته باشید که دره ستارگان قشم (دره ستارگاه قشم)،‌ پنجره‌ای برای ورود به آسمان است، پس این شایعات را کنار بگذارید و یکی از دیدنی‌ترین شب‌های زندگی‌تان را با ماندن در دره ستارگان رقم بزنید. آسمان این دره در شب‌ها به‌شدت دیدنی و پرستاره است.

۲. جزیره ناز قشم،‌ زیبایی منحصر به فرد قشم

در ادامه راهنمای سفر به قشم به سراغ جزایر ناز از مکان‌های طبیعی و تماشایی استان هرمزگان می‌رویم که در جنوب شرق جزیره قشم قرار دارد. جزیره ناز قشم، یکی از سایت‌های ژئوپارک قشم و از عجایب هفت‌گانه این جزیره به شمار می‌رود که با فرودگاه بین‌المللی قشم ۳۷.۲ کیلومتر، با اسکله مسافربری شهید ذاکری، ۲۹ کیلومتری (نیم ساعت) و تا بندر لافت (جابه‌جایی همراه با خودرو)، ۶۱ کیلومتر فاصله دارد. مردم محلی به جزایر ناز «دو کرده» می‌گویند، یعنی جایی که نیمی از روز به خشکی متصل می‌شود و نیمی از روز در آب قرار دارد. جزایر ناز از دو جزیره تشکیل شده است. مساحت این دو جزیره که ساحل شنی ندارند تقریبا سه هکتار است.

جزایر ناز با دیوارهای صخره‌ای احاطه شده است. شگفتی جزیره ناز در این است که در زمان جزر چند صخره بیرون آمده که در ساحل جزیره ناز با باریکه‌ای از شن‌های درخشان به جزیره قشم متصل می‌شود، این امر همان پدیده‌ای است که هر گردشگری را شگفت‌زده خواهد کرد. این باریکه یک کیلومتری، تامبولو نامیده می‌شود و گردشگران پس از طی کردن آن به جزایر ناز با مساحت حدود ۳۰ هزار متر مربع می‌رسند، مکانی مسطح که موج‌های خروشان بر صخره‌ها می‌کوبد و چشم‌اندازی متفاوتی دارد. جزایر ناز امکانات رفاهی خاصی ندارد و سرویس بهداشتی در فاصله نسبتا زیاد از مکان‌های اصلی قرار دارد. دست‌فروشی خوراکی و صنایع دستی (برخی از اقلام و اجناس خیلی ضروری)، پارکینگ با سکوی مناسب کمپ جلوی خودرو و برق تنها امکانات قابل دسترسی در جزیره ناز محسوب می‌شود.

جزایر ناز - راهنمای سفر به قشم - الی گشت

۳. تنگه چاهکوه قشم، معماری زیبای طبیعت قشم

با توجه به راهنمای سفر به قشم تنگه چاهکوه هرمزگان، یکی از عجایب هفتگانه جزیره قشم است. این دره در ۷۰ کیلومتری قشم، در بخش شهاب و در نزدیکی روستای چاهوی شرقی قرار گرفته است. این تنگه در ابتدا کوهی بسیار بزرگ بوده که بر اثر زمین لرزه به بخش‌های مختلفی تقسیم شده است. تنگه چاهکوه قشم، بر پایه معماری زیبای طبیعت قشم است که سال‌هاست گردشگرانی را از سراسر دنیا به خود جذب می‌کند. در تنگه چاهکوه قشم تفریحات متنوعی وجود دارد. این دره دیواره‌های بسیار بلندی دارد که حفره‌های طبیعی در آن به وجود آمده است، به همین دلیل می‌تواند مکانی مناسب برای سنگ‌نوردی حرفه‌ای به شمار رود.

اگر شما هم به این ورزش علاقه دارید، باید توجه داشته باشید که قبل از سفر به قشم برای انجام این ورزش مهارت کافی به دست بیاورید و تمام تجهیزات لازم را به همراه داشته باشید. از دیگر تفریحاتی که می‌توانید در تنگه چاهکوه انجام دهید، عکاسی است. این دره با معماری خاص خود، چه در روز و چه در شب، فضاهای بسیار خاصی برای عکاسی در اختیار علاقه‌مندان به این هنر قرار می‌دهد. دیدن آسمان در شب، یکی دیگر از تفریحات مرسوم تنگه چاهکوه است که به دوستداران نجوم و ستاره شناسی، پیشنهاد می‌شود.

تنگه چاهکوه همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۵ عصر باز است. مدت زمانی که برای بازدید از این جاذبه گردشگری نیاز دارید، حدود ۱ الی ۲ ساعت تخمین زده شده است، همچنین برای بازدید از تنگه چاهکوه، بایستی مبلغی را به عنوان ورودی پرداخت کنید.

 تنگه چاهکوه قشم - الی گشت

۴. غار خربس قشم، مجموعه غارهای شگفت انگیز جزیره قشم

در پانزده کیلومتری شهر قشم، در مسیری که به منطقه باستانی خربز یا خربس منتهی می‌شود، رشته کوه‌ای قرار دارد که در دل آن معماری صخره‌ای شگفتی پدید آمده است. غار خربس قشم، مجموعه غارهای شگفت انگیز جزیره قشم است که بازدید از آن در راهنمای سفر به قشم تاکید شده است. غار خربس یکی از پدیده‌های زمین شناسی ایران است که در دل ارتفاعات روستای خربس قرار دارد.

به عقیده بسیاری، این غار در گذشته معبد پیروان آناهیتا (خدای آب) بوده است. طبق مطالعات باستان‌شناسان، قدمت این غار به دوره مادها برمی‌گردد. این غارها در اثر گرداب‌ ایجاد شده و با گذشت زمان، ماسه ها از آن خارج شده و حفره هایی به شکل غار شکل گرفته‌اند. جالب است بدانید امروزه یک جفت عقاب ماهیگیر بر فراز دهانه غار لانه دارند. این نژاد از عقاب از عقاب‌های نادر و مرغوب جهان محسوب می‌شوند و از همسایگان همیشگی این اثر ملی ثبت شده به شمار می‌آیند.

اگر قصد دارید سری به غار خربس بزنید، می‌توانید از بزرگراه خلیج فارس و یا جاده دفاری عبور کنید. این غار علاوه بر این که یکی از مکان‌های دیدنی و تاریخی قشم محسوب می‌شود، امکاناتی نظیر پارکینگ، غرفه‌های فروشگاهی، سرویس‌های بهداشتی، فضای سبز و مکان‌های برپایی چادر در اختیار علاقه‌مندان به طبیعت در حومه غار مهیا شده است. ساعت بازدید از این غار از ساعت ۶ صبح الی ۵ عصر اعلام شده و مدت زمان مورد نیاز برای بازدید از غار خربس جزیره قشم حدود ۲ ساعت تخمین زده شده است.

۵. جنگل حرا قشم، جاذبه‌ای که نباید دیدن آن را از دست داد!

در این بخش از راهنمای سفر به قشم به سراغ جنگل حرا می‌رویم. حرا یکی از جاذبه‌های خاص ایران و از نمونه‎های بی‌نظیر طبیعت است که برای دیدن آن باید با قایق به دل آب‌های شور خلیج فارس بزنید. جنگل حرا قشم، جاذبه‌ای که نباید دیدن آن را از دست داد! جالب است بدانید این جاذبه شهرتی جهانی دارد و جزو میراث طبیعی کشور به شمار می‌رود. جنگل حرا به طلای سبز قشم معروف است. این جنگل در نزدیکی قشم قرار دارد و با وجود آب‌راهه‌های متعدد، پوشش جانوری متنوع و طبیعت بکر به یکی از دیدنی‌ترین جاذبه‌های توریستی تبدیل شده است. وقتی که وارد محدود این جنگل می‌شوید در نگاه اول درخت‌هایی را می‌بینید که زیر آب قرار گرفته‌اند. هنگام مد درختان به زیر آب می‌روند و هنگام جزر، درختان به روی آب می‌آیند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید درختان جنگل‌های حرا خاصیت تصفیه دارند، یعنی آبِ شور دریا را تبدیل به آبِ شیرین می‌کنند. داستان‌های متعددی درباره درختان حرا سینه به سینه چرخیده است، به‌عنوان مثال برخی معتقدند این درختان از اشک چشم انسان روییده‌اند و عده‌ای باور دارند که بذر این درختان سوغاتی از هندوستان هستند که در نزدیکی بندر لافت کاشته شده‌اند. بهترین زمان سفر به جنگل‌ حرا اواخر پاییز، زمستان یا اوایل بهار است. جزر و مد آب در جنگل‌ حرا تقریبا هر ۶ ساعت یک‌ بار رخ می‌دهد و چنانچه در حدفاصل بین جزر و مدر دریا، قایقی در جنگل حرا باشد، احتمال گیرافتادن در آب برای او وجود دارد.

جنگل حرا قشم - الی گشت

۶. روستای گوران قشم

روستای گوران قشم یکی از روستاهای ایران و از توابع استان هرمزگان است. این روستا در ۹۰ ‌کیلومتری غرب جزیره قشم واقع شده است. گوران به معنی گبران است که در طول زمان دست‌خوش تغییرات زبانی و آوایی شده است. انتخاب نام گبران به علت حضور و سابقه بالای زندگی زرتشتیان در این منطقه است. طبق راهنمای سفر به قشم مهم‌ترین جاذبه این روستا لنج سازی و تعمیرات لنج گزارش شده است. پیشنهاد می‌کنیم هنگام مراجعه به این منطقه همراه خود دوربین عکاسی باکیفیتی‌ ببرید. همچنین باید بدانید قدمت این بندر به دوران هخامنشیان باز می‌گردد. سد تاریخی گوران، مهر تاییدی بر این موضوع است. در بسیاری از منابع تاریخی قدمت این پل را به دوران پهلوی نسبت داده‌اند اما بر اساس اسناد به‌جای‌مانده، سد گوران در دوران هخامنشیان پی‌ریزی شده است.

پس به این تعبیر بندر گوران بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ سال قدمت دارد. گوران یک بندر بسیار مهم و تاریخی در ایران محسوب می‌شود. از گذشته تا به امروز، این روستا به عنوان بندری بسیار مهم و ارزشمند شناخته می‌شود. بسیاری از تاجران هندوستان، آسیای میانه و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس، این بندر را برای اقامت و کسب‌و‌کار خود انتخاب می‌کنند. این بندر هنوز هم در زمینه تجارت فعالیت زیادی دارد، به طوری که همه‌روزه ده‌ها و صدها لنج در این بندر پهلو می‌گیرند. بندر گوران نقطه ارتباطی و استراتژیک برای تجارت در جنوب ایران به شمار می‌آید. روستای گوران آب‌وهوای بسیار گرمی دارد. توصیه می‌کنیم شش ماه دوم سال را برای بازدید از این منطقه انتخاب کنید.

۷. غار نمکدان قشم، دیدن قندیل‌های نمکی خاص ایران

کوه نمکدان قشم یکی دیگر از جاذبه‌های خاص جزیره قشم و جزو محبوب‌ترین غارهای ایران است که از لایه‌های رسوبی به وجود آمده است. این کوه نمکی از عجایب هفتگانه قشم است که لایه‌های رسوبی آن به سطح زمین آمده‌اند. در راهنمای سفر به قشم دیدن از این غار با شعاری قدیمی همراه است: غار نمکدان قشم، دیدن قندیل‌های نمکی خاص ایران. تجمع لایه‌ها رسوبی و سنگ‌های آذرین، ارتفاع مناسبی را پدید آورده‌اند که آن را به عنوان کوه نمکدان قشم می‌شناسند.

غار نمکی در کوه نمکی زاده می‌شود و اقلیم گرم و خشک قشم موقعیت بسیار مناسبی برای به وجود آمدن و حفظ این غار مهیا کرده است. این پدیده خاص زمین‌شناسی توانسته است تا به امروز در جزیره زیبای قشم پایدار بماند. یکی از دلایل محبوبیت این غار، طول ۶۴۰۰ متری‌اش است که در جهان با عنوان طولانی‌ترین غار جهان شناخته می‌شود. غار نمکی قشم علاوه بر اینکه یک جاذبه طبیعی و دیدنی است، قدمتی ۵۷۰ ساله دارد.

این غار در جنوب غربی و در فاصله ۹۰ کیلومتری از جزیره و در نزدیکی ساحل جنوبی جزیره قشم قرار دارد. بهترین مسیر دسترسی به آن از طریق شهر قشم و روستای چاهکو است. زمان بازدید از این غار اهمیت بالایی دارد. جزیره قشم آب و هوای بسیار گرم و شرجی دارد و بازدید از این جزیره و غار نمکی در فصل گرما و تابستان می‌تواند کمی آزار دهنده باشد. به همین  دلیل بهترین فصل برای بازدید از این غار فصل پاییز و زمستان تا اوایل فروردین ماه است.

غار نمکدان قشم - الی گشت

۸. سد گوران قشم، سدی با قدمت هخامنشیان

اگه حدودا ۷۸ کیلومتر از مرکز جزیره قشم به سمت غرب جزیره رانندگی کنید به سد گوران قشم، سدی با قدمت هخامنشیان می‌رسید. سدی که باستان شناسان اعتقاد دارن پی این سد در دوره هخامنشیان ریخته شده است و ساخت تاج آن به دوره ساسانیان برمی‌گردد. سد گوران سال‌ها بعد در دوره پهلوی مجددا ساخته شد و مورد استفاده قرار گرفت. این سد تاریخی در سال ۱۳۷۹ با شماره‌ی ثبت ۳۰۵۷ به عنوان آثار ملی ایران ثبت شد. با توجه به ارزش بالای آب شیرین در جزیره زیبای قشم، از گذشته تا کنون اهالی این جزیره همیشه استفاده بهینه از این مایه حیاتی را الگوی زندگی خود قرار داده‌اند.

نمونه این طرز فکر را می‌توانید در سد تاریخی پی پشت که دریچه و حوضچه آن که از دوران حکومت ساسانیان بر جا مانده، به خوبی حس کنید. در راهنمای سفر به قشم ذکر شده است که این سد در کنار روستای گوران و در نزدیکی جاده طبل به باسعیدو قرار دارد. سعی کنید اگر با تور داخلی به جزیره قشم سفر کردید، حتما از روستای گوران و سد تاریخی که در آن قرار گرفته است دیدن کنید. بازدید از این سد شما را با توجه‌ای که مردم این دیار برای حفاظت از آب قائل بودند آشنا می‌کند و به شما یادآوری می‌کند که در مصرف آب صرفه جویی نمایید. سفرهای پایتخت با برگزاری تورهای قشم و جنوب و با ارائه بالاترین میزان کیفی خدمات و مناسب‌ترین هزینه‌ها شما را با تاریخ و طبیعت شهرهای جنوبی ایران آشنا می‌کند.

۹. دره تندیس های قشم، ساخته شده به دست معمار طبیعت قشم

دره تندیس‌ها از جاذبه‌های معروف استان هرمزگان است و در مرکز جزیره قشم مایل به ‌سمت غرب جزیره قرار گرفته است. این دره شگفت‌انگیز که یکی از سایت‌های ژئوپارک قشم به شمار می‌آید، در ۵.۵ کیلومتری جنوب غربی روستایی به نام طبل و در بخش جنوبی جنگل حرا قرار دارد و با فرودگاه بین‌المللی قشم، ۲۴ کیلومتر فاصله دارد. دره تندیس های قشم، ساخته شده به دست معمار طبیعت قشم است. مجسمه‌های این دره در واقع از صخره‌هایی تشکیل شده‌اند که هر کدام شکل‌های خاص و عجیبی دارند. علت اصلی شهرت این دره این است که هیچ انسانی در شکل گیری آن دخالت نداشته و در گذر سالیان دراز، طبیعت این مجسمه‌ها را طراحی کرده است. قدمت دره تندیس‌ها به هزاران سال پیش قبل برمی‌گردد. همان طور که قبلا گفتیم صخره‌های این محوطه شکل‌های ویژه‌ای دارند.

دره تندیس های قشم - الی گشت

با نگاه کردن به این سنگ ها می‌توانید اشکالی شبیه به انسان، حیوان و اجسام در آن پیدا کنید، البته هر کسی اشکال متفاوتی را در صخره‌ها تشخیص می‌دهد. ممکن است یک نفر با نگاه کردن به این صخره‌ها تصویر ببری را مجسم کند و فرد دیگری همان صخره را مانند نهنگی غول‌پیکر ببیند. دره تندیس‌های قشم طبیعت دست نخورده و تاریخی دارد اما برای اینکه بتوانید به طور کامل از بازدید طبیعت این ناحیه لذت ببرید، پیشنهاد می‌کنیم از فصل زمستان تا اوایل بهار به این ناحیه سفر کنید زیرا بر اساس راهنمای سفر به قشم در این بازه زمان جزیره هرمز و قشم آب و هوای دل‌انگیزتر و مطبوع‌تری دارد.

۱۰.  جزیره سرخ هرمز، جزیره‌ای در همسایگی قشم

جزیره سرخ هرمز، جزیره‌ای در همسایگی قشم است که با مساحتی معادل ۴۲ کیلومتر مربع، یکی از چندین جزیره خلیج فارس است که برخلاف دیگر جزایر معروف مانند کیش و قشم، در آن اثری از مراکز خرید بزرگ و هتل‌های متنوع و برج‌های بلند دیده نمی‌شود. در هرمز همه چیز به شکل طبیعی خود باقی مانده است. جزیره هرمز که نام اصلی آن هرموز یا هرمزد به معنی لنگرگاه است را از روی نقشه به شکل یک خشکی بیضی شکل و گنبدی نمکی شکل خواهید دید. این جزیره سرخ از انواع سنگ‌های آذرین و آتشفشانی تشکیل شده که فاصله تقریبی آن تا بندر عباس حدود ۸ کیلومتر است و از آنجا تا جزیره قشم حدود نیم ساعت فاصله دارد. به دلیل همین موقعیت جغرافیایی بسیار ویژه‌ی این جزیره و قرارگیری در نزدیکی تنگه هرمز، جزیره هرمز به عنوان کلید خلیج فارس معروف شده است.

مهم‌ترین ویژگی جزیره هرمز، خاک قرمز و عجیب آن است. خاک ساحل سرخ هرمز به دلیل ویژگی‌های تکرارنشدنی‌ که دارد، اصلی‌ترین جاذبه‌ این جزیره زیبا است. خاک این جزیره ترکیبی از انواع مواد معدنی است که در کنار هم ویژگی‌های منحصربه‌فردی را به نمایش می‌گذارند. مهم‌ترین دلیل رنگ قرمز ساحل سرخ هرمز وجود اکسید آهن در اکثر ترکیبات خاک ساحل است که باعث شده رنگ قرمز بی‌نظری به وجود بیاید. ساحل سرخ هرمز به ساحل خوراکی ایران هم معروف است، زیرا خاک آن قابلیت طبخ دارد. در ادامه راهنمای سفر به قشم با سفرهای پایتخت همراه باشید تا دیگر جاذبه‌های گردشگری قشم را معرفی کنیم.

جزیره هنگام - الی گشت

۱۱.  جزیره رویایی هنگام در همسایگی قشم

جزیره هنگام در جنوب جزیره  قشم دارد، جزیره ای کوچک و بی نهایت زیبا که مقصد ایده آلی برای سفرهای یکروزه است. برای رسیدن به این جزیره باید  از طریق اسکله کندالو قشم سوار قایق شوید تا بعد از طی مسیری کوتاه به این جزیره برسید. به طرف این جزیره که حرکت می کنید، اولین چیزی که توجه تان را جلب می کند، دلفین های زیبایی است که  در ساعت های خاصی می توانید جست و خیزشان را در آب تماشا کنید. به جزیره که برسین، شن های تمیز و براق و آب های آبی و بی نهایت زیبایش در زیر انوار طلایی خورشید درخشششان ده ها برابر می شود چشمان تان را جادو میکند.

۱۲.  قلعه پرتغالی های قشم، ساخته شده با خاک سرخ جزیره

قلعه پرتغالی‌ها در هرمز که به قلعه قرمز هم معروف است، یکی از معدود بناهای باقیمانده از دوران حکومت پرتغالی‌ها در خلیج فارس است. طبق اطلاعات راهنمای سفر به قشم، قلعه پرتغالی های قشم، ساخته شده با خاک سرخ جزیره است. هرچند قلعه های زیادی از پرتغالی‌ها در ایران باقی مانده‌ ولی قلعه هرمز قطعا خاص‌ترین آن‌هاست. بقیه قلعه‌ها هم در مناطق جنوبی و جزیره‌های دریای عمان و خلیج فارس ساخته شده‌اند و هر کدام ویژگی‌های مخصوص به خود را دارند. قلعه پرتغالی‌ها در واقع در سال ۱۵۰۷ میلادی و به دستور یک دریانورد پرتغالی ساخته شد. این قلعه‌ها حدود ۵۰۰ سال بی‌استفاده زیر تل‌های خاک مدفون شده بودند تا اینکه در سال ۱۳۸۷ فردی به نام احسان یغمایی این راز سر به مهر را از زیر خاک بیرون کشید.

در روزگاری که پرتغالی‌ها بر جنوب ایران چیره شدند، ساخت این قلعه، قدرت آن‌ها را چند برابر کرد تا برای حدود یک قرن تسلطشان بر امور دریایی جنوب کشورمان پایدار شود. پرتغالی‌ها با ساختن این قلعه توانستند حدود ۱۱۰ سال بر مسیرهای تجاری در خلیج فارس مسلط بمانند. در طول این ۱۱۰ سال، قلعه بسیار گسترده شد و دژها و بخش‌های متفاوتی به آن اضافه شد. متاسفانه این قلعه تاریخی امروزه در آستانه تخریب است. علت این امر، وجود سوله و کارگاه خاک سرخی است که بدنه سنگی قلعه را  دچار آسیب و منظره آن را مخدوش و تخریب کرده است. این سوله درست در منظر دید قلعه و همچنین متصل به دیوارهای آن ساخته شده است.

۱۳.  ژئوپارک قشم (Qeshm Geopark) از دیدنی‌ترین‌ های جزیره قشم

در ادامه راهنمای سفر به قشم به سراغ مجموعه‌ای متفاوت می‌رویم. به توصیه بسیاری از گردشگران ژئوپارک قشم (Qeshm Geopark) از دیدنی‌ترین‌ های جزیره قشم است. بنا بر تعریف علوم زمین یونسکو، ژئوپارک به منطقه‌ای وسیع با مرزهای مشخص گفته می‌شود که در آن، چندین پدیده زمین‌شناسی و همچنین آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی در کنار یکدیگر قرار بگیرند. همچنین این محدوده باید نقش مؤثری در توسعه اقتصادی جوامع پیرامون خود ایفا کند.

تنوع زیستی بالا و فراوانی گونه‌های گیاهی و جانوری در جزیره قشم باعث شده که ژئوپارک قشم نیز به‌عنوان یکی از ژئوپارک‌های جهان و با لقب نخستین ژئوپارک خاورمیانه، ثبت شود. ژئوپارک قشم در ابتدا محدوده‌ای به مساحت حدوداً ۳۰۰ کیلومتر مربع از غرب جزیره قشم را شامل می‌شد اما از سال ۹۶ کل جزیره قشم، جزیره هنگام و جنگل‌های حرا به این مجموعه اضافه شدند. جاذبه‌های زمین‌شناختی، طبیعی و فرهنگی جزیره قشم در قالب ۲۵ ژئوسایت معرفی شده‌اند.

از ژئوسایت‌های ژئوپارک قشم می‌توان به دره ستارگان، کورکوراکوه، بام قشم، دره تندیس‌ها، دره شور، تنگه چاهکوه، نمکدان، کریان، موزه ژئوپارک، پهنه‌های گلی، ساحل کرق، دره قاضی، تنگه اولی، بصیرا، چاکویر، جزایر ناز، ژئو لینک، باسعیدو، خلیج دیرستان، جنگل حرا، ساحل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها، صخره خرچنگ‌ها، روستای لافت، غار خربس و تالاب پرندگان دوکوهک اشاره کرد. علاوه بر مکان‌های یاد شده، موزه ژئوپارک جهانی قشم هم در سال ۱۳۸۴ هجری شمسی فعالیت خود را در مساحتی بالغ بر ۱۰۰۰ متر مربع شروع کرد تا محلی منحصربه‌فرد برای تماشای کوچک‌ترین و بزرگ‌ترین پستاندار جهان را در اختیار گردشگران قرار دهد.

ژئوپارک قشم - الی گشت

۱۴.  بام جزیره قشم (Baam-e Qeshm)، مکانی باستانی با چشم انداز کل قشم

بام قشم از دیدنی‌ترین مکان‌های استان هرمزگان است و در مرکز جزیره قشم به‌سمت غرب واقع شده است. این جاذبه اسرارآمیز یکی از سایت‌های ژئوپارک قشم به شمار می‌آید و در ۵.۴ کیلومتری جنوب روستایی به نام طبل و ۴.۵ کیلومتری شمال شرق روستایی به نام سلخ در بخش جنوبی جنگل حرا قرار دارد، همچنین فاصله بام قشم با اسکله مسافربری شهید ذاکری، ۷۵.۷ کیلومتری (۷۰ دقیقه) و تا بندر لافت (جابه‌جایی همراه با خودرو)، ۳۷.۲ کیلومتر اعلام شده است. بام جزیره قشم (Baam-e Qeshm)، مکانی باستانی با چشم انداز کل قشم است.

این مکان، بلندترین بام جزیره است و آسمان پر ستاره شب، آثار باستانی و منظره آن از دلایل اصلی جذب توریست‌ها به این منطقه هستند. بام قشم نخستین و قدیمی‌ترین منطقه مربوط به دوران پارینه سنگی است که تا به امروز در جزایر خلیج فارس کشف و شناسایی شده است. جنس سنگ‌های دامنه و ارتفاعات بام جزیره قشم با هم متفاوتند. بخش پایینی از جنس ماسه سنگ، مارن و سیلت است.

در حالیکه قله بام جزیره قشم از سنگ‌هایی با خاصیت آهکی ساخته شده و پوسته صدفی دارد. بخشی از این متفاوت بودن بافت‌ها مربوط با تاریخ بام قشم است زیرا در سابقه این بام پیشینه آتشفشانی ثبت شده است. یکی از نکات مهم در راهنمای سفر به قشم این موضوع است که هنگام تفریح در این مناطق ارزشمند باید به شدت در حفظ آن کوشا باشیم، برای مثال هیچگونه زباله‌ای را نباید در بام قشم رها کنیم و بهتر است کنار محل استراحت خود کیسه زباله بگذاریم.

برای خرید در قشم کجا برویم؟

اکنون به سوال مهم دیگری برمی‌خوریم: برای خرید در قشم کجا برویم؟ از زمان‌های گذشته تابه‌حال خرید از قشم یکی از جاذبه‌های این جزیره بوده است. قشم یکی از مناطق آزاد جنوبی کشور ماست و همواره متنوع‌ترین کالاها را با ارزان‌ترین قیمت‌ها عرضه کرده و گردشگران زیادی را با وسوسه خرید پوشاک و لوازم دیگر به این جزیره می‌کشاند.

خرید در قشم - الی گشت

قشم و درگهان در روزگاران قدیم پر از بازارهای سنتی بوده اما این روزها پاساژهای شیک و مدرن در تمام مناطق این جزیره به چشم می‌خورند. مشخص است که اجناس عرضه شده در پاساژها قیمت بالاتری نسبت به بازارهای سنتی دارند. بازارهای قشم، از بازار سنتی گرفته تا انواع و اقسام پاساژهای پرزرق و برق مسافران را هنگام خرید گیج می‌کنند. شنیدن نام بازار چینی‌ها در قشم و بازار استانبول قشم این تصور را ایجاد می‌کند که باید به دنبال بازاری بزرگ در قشم باشید، در حالی که به طور مثال بازار چینی‌ها بخشی از بازار بزرگ درگهان است که اغلب عمده‌فروشان در آن فعالیت می‌کنند.

زمان خرید در قشم یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که بر قیمت کالاها تاثیر به‌سزایی می‌گذارد. در تابستان به‌دلیل گرم‌شدن شدید هوا و کاهش چشمگیر گردشگران، قیمت‌ها بسیار پایین می‌آید. جشنواره‌های تابستانی و تخفیفات این فصل، یکی دیگر از مواردی است که به خرید ارزان‌تر کمک می‌کند. مراکز خرید قشم مجهز به سیستم‌‌های سرمایشی قوی بوده است و شما را از گرمای شدید فصول گرم، در امان نگه می‌دارد.

در ادامه راهنمای سفر به قشم به معرفی چند مرکز خرید و بازار قشم می‌پردازیم.

۱. درگهان قشم (Dargahan Market)، مرکز یادگاری‌های قشم

این شهر معروف تجاری که سرتاسر آن را بازارهای خرید و پاساژ‌های مختلف با اجناس باکیفیت و ارزان‌قیمت احاطه کرده است. درگهان قشم (Dargahan Market)، مرکز یادگاری‌های قشم است. پس می‌توانید با هزینه‌ای مناسب، سبدهای خریدتان را در این شهر پر کرده و با کوله‌باری از یادگاری به شهرتان برگردید. درگهان شهری در فاصله ۲۰ کیلومتری غرب قشم است. این شهر با داشتن مراکز خرید متنوع گردشگران، تاجران و مغازه‌داران بسیار زیادی را از سراسر ایران به سمت خود جذب می‌کند.

در میان مراکز خرید متعدد جزیره قشم و لیست جاذبه‌های بی‌پایان آن، بازار قدیمی درگهان حال و هوایی دیگر برای توریست‌های این جزیره ایجاد می‌کند. از متنوع‌ترین اجناس با بهترین قیمت‌ها گرفته تا کافه‌های دنج و محلی درون بازار و بوی تند ادویه‌ها و ترشی‌های محلی، همه و همه در این بازار هوش از سر شما می‌برند. بازار قدیم درگهان، قدیمی‌ترین بازار جزیره قشم و خاورمیانه است که همچنان شکل سنتی کوچه به کوچه و تو در تویش را حفظ کرده است.

بازدید از این بازار، هم فال است و هم تماشا زیرا می‌توانید علاوه‌ بر خرید کردن با سنت و فرهنگ مردم محلی قشم آشنا شوید و در کافه‌های بازار مشغول به معاشرت با کاسبان شوید. در این بازار می‌توانید اقلام گوناگونی به صورت تک یا عمده از قبیل لوازم آشپزخانه، پوشاک، پارچه، صنایع دستی کیف و کفش لوازم آرایشی تهیه کنید. همینطور می‌توانید بهترین برندهای لوازم آرایشی، عطر و ادکلن را در این بازار پیدا کنید فقط به اصل یا تقلبی بودن اجناس دقت داشته باشید.

راهنمای سفر به قشم - الی گشت

۲. بازار دریا قشم (Darya Market)، پاساژ بزرگ و ارازن قشم

بر اساس راهنمای سفر به قشم، بازار دریا درگهان یکی از بزرگترین مراکز خرید جزیره قشم و خصوصا شهر درگهان محسوب می‌شود. این بازار با شعار «بازار دریا قشم (Darya Market)، پاساژ بزرگ و ارازن قشم» شناخته می‌شود. همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، شهر درگهان به عنوان مرکز خرید ارزان قیمت در قم معروف است. بازار بزرگ دریا درگهان با حدود ۱۵۳۰ مغازه در دوطبقه سالانه خریداران زیادی را به خود جذب می‌کند و به عنوان محل مناسبی برای خرید ارزان و در عین حال با کیفیت مورد توجه قرار گرفته است. یکی از مزیت‌های بازار دریا درگهان، واقع بودن این مرکز خرید در میدان اصلی شهر درگهان است زیرا دسترسی خریداران را از هر طرف آسان کرده است.

همچنین قرارگیری مجتمع در ورودی مراکز خرید و روبروی خیابان اصلی شهر این امکان را فراهم کرده تا مسافران و گردشگران به سهولت در کنار این بازار پیاده شده و وارد مجتمع شوند. بازار دریا درگهان مکانی برای خرید هر نوع کالا از جمله پوشاک زنانه، بچه گانه و مردانه، لوازم آرایشی و بهداشتی، عطر و ادکلن، کیف و کفش، لوازم ورزشی، لوازم خانگی و برقی به شمار می‌آید. در این مجتمع تجاری شما می‌توانید از انواع برندهای ایرانی و برندهای معروف خارجی اجناس مورد علاقه خود را تهیه کنید. همچنین رستوران دریا در طبقه دوم این مرکز خرید فعالیت می‌کند که در آن می‌توانید غذاهای بومی این منطقه را امتحان کنید. هتل ۳ ستاره سینگو هم در این مرکز تجاری ساخته شده و امکانات خوبی را در اختیار مسافران قرار می‌دهد.

۳. بازار قدیم قشم (Dargahan Old Market)، بازاری با فرهنگ بومی قشم

بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین مرکز خرید قشم که با نام بازار قدیم قشم شناخته می‌شود، در سال ۱۲۹۰ تاسیس شد. این بازار یکی از قدیمی‌ترین بازارهای خاورمیانه محسوب می‌شود. بازار قدیم قشم (Dargahan Old Market)، بازاری با فرهنگ بومی قشم است که از دالان‌ها و راهروهای باریکی تشکیل ‌شده است و برخی از راهروها سرپوشیده و برخی دیگر بدون سقف هستند. بازار قشم، یکی از ارزان‌ترین مراکز خرید قشم است که در آن کالاهایی متنوع و باکیفیت متوسط به فروش می‌رسد. اقلام متفاوتی در این بازار خرید و فروش می‌شود.

کالاهایی که بیشتر اهالی جزیره قشم در این بازار معامله می‌کنند، شامل مواردی همچون لباس محلی، پارچه، فرش، صندل جنوبی، زیورآلات دریایی، صنایع‌ دستی، لوازم‌ خانگی، ظروف سنتی، بلوریجات، انواع کیف، کفش و پوشاک می‌شود. این بازار بیشتر برای رفع مایحتاج اولیه مردم شکل گرفته و اگر به دنبال اجناس خاص هستید شاید این بازار نیاز شما را برآورده نکند. در بازار قدیم بیشتر خرده فروشان فعالیت می‌کنند اما مثل هر بازار دیگر کسبه عمده هم در آن پیدا می‌کنند. از ویژگی دیگر بازار قدیم می‌توان به نزدیکی آن به اسکله اشاره کرد.

علاوه بر این، بعضی از هتل‌های معروف قشم نزدیک همین بازار قرار دارند. این بازار با دالان‌های تو در تو حسی خاص و نوستالژیک در گردشگران ایجاد می‌کند. در راهنمای سفر به قشم ذکر شده است که بازار قدیم قشم از ساعت ۸ و نیم صبح شروع به کار می‌کند و فعالیت مغازه‌ها تا ۱۱ شب ادامه دارد. این بازار در خیابون امام خمینی و نزدیک به میدان جهاد واقع شده است.

بازار قدیم قشم - الی گشت

۴.  مرکز خرید دودلفین قشم (DoDolphin Mall)، برای رستورانگردی و کافی شاپ گردی در قشم

مرکز خرید دو دلفین یکی از معتبرترین و محبوب‌ترین مراکز خرید در جزیره قشم است . این مرکز خرید، با زیربنایی معادل ۲۰۰۰۰ مترمربع در سال ۱۳۸۷شروع به کار کرده است. مرکز خرید دودلفین قشم (DoDolphin Mall)، برای رستورانگردی و کافی شاپ گردی در قشم بسیار مناسب است. مرکز خرید دو دلفین ۶ طبقه دارد که بیشتر فروشگاه‌ها در طبقه بالا مغازه دارند. این بازار در فاصله ۱۰ کیلومتری قشم و در محله درگهان واقع شده است. باید بدانید که این بازار ، با داشتن ۲۲۰ غرفه تجاری در رده بزرگ‌ترین مراکز خرید این جزیره قرار می‌گیرد .

مشرف بودن این بازار به آب‌های نیلگون خلیج فارس یکی از مزیت‌های آن نسبت به دیگر مراکز خرید قشم است. موقعیت بازار دو دلفین هم بسیار مناسب است و بغل بازار اطلس و روبروی مجتمع تجاری نور قرار گرفته است. این بازار هر روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۱ شب آماده خدمات رسانی به گردشگران است. جالب است بدانید ۶ طبقه این پاساژ در زیر زمین ساخته شده است تا برای خنک کردن طبقات از کمترین میزان انرژی استفاده شود. در بازار دو دلفین بیشتر عمده فروشی‌ها در طبقه بالا مغازه دارند و تمرکز طبقه پایین بیشتر بر روی خرده‌فروشی‌هاست. همچنین مرکز خرید دو دلفین شامل رستوران و کافی شاپ‌های است که انواع غذاهای دریایی را می‌توانید در آن‌ها سفارش دهید. طبق راهنمای سفر به قشم این مرکز خرید در روزهای شلوغ سال مثل عید نوروز از ۹ صبح تا ۱۲ شب یکسره آماده پذیرایی از خریداران است.

۵. بازار نخل (Nakhl Mall)، پاساژی با معماری قدیمی خانه‌های قشم

در ادامه راهنمای سفر به قشم به سراغ پاساژ بازار نخل می‌رویم. لقب زیباترین بازار سنتی قشم برازنده بازار نخل است. این مرکز خرید از سال ۱۳۹۲ به بهره‌برداری رسید. مساحت این بازار حدود ۹۲۰۰ متر مربع بوده که جمعا ۲۲۴ غرفه را شامل می‌شود. بازار نخل (Nakhl Mall)، پاساژی با معماری قدیمی خانه‌های قشم است که در فاز اول آن مجموعه واحدهای تجاری و اداری قرار دارند. در مجتمع بازار نخل دارای ۷۲ واحد فعال است که این واحدها در زمینه‌های متفاوتی از جمله پوشاک زنانه و مردانه، پوشاک بچه گانه، کیف و کفش، لباس مجلسی، عینک، عطر و ادکلن، لوازم لوکس و تزئینی، محصولات آرایشی و بهداشتی مشغول به فعالیت هستند. در طبقه اداری این پاساژ، واحدهای دفاتر خدماتی مسافرتی، اجاره خودرو، مشاورین املاک، صرافی گرد هم جمع شده‌اند.

بازار نخل به سبک معماری جزیره قشم ساخته شده و حالت سنتی و نوستالژیک خود را حفظ کرده است. طراحی فضاهای این مرکز خرید بسیار شگفت‌انگیز بوده و علاوه بر بازار یکی از مکان‌های دیدنی قشم هم به حساب می‌آید. بازار نخل جزیره قشم با معماری بومی و سنتی خود از پرطرفدارترین مراکز خرید در درگهان قشم است. به یاد داشته باشید که تمرکز این مرکز خرید بر فروش پوشاک به‌صورت تک‌فروشی و عمده‌فروشی است. محصولاتی که در بازار نخل کیش به فروش می‌رسد از برندهای متنوع داخلی و خارجی و با قیمتی مقرون‌به‌صرفه هستند. بازار نخل کیش همچنین دارای رستوران و کافه برای استراحت گردشگرانی است که به قصد گردش یا خرید به این مرکز خرید سر زده‌اند.

بازار نخل - الی گشت

۶.  بازار ستاره قشم (Setareh Qeshm Shopping Center)، مرکز خرید برندهای بزرگ در قشم

به سراغ معرفی آخرین مرکز خرید مشهور قشم در راهنمای سفر به قشم می‌رویم. مجتمع تجاری و بازار ستاره قشم یکی از بهترین پاساژهای محدوده مرکز جزیره به حساب می‌آید که در سال ۱۳۹۰ خورشیدی با ۴۱۰ واحد تجاری و فروشگاهی افتتاح شد. این مرکز خرید تقریبا همه اجناس و کالاهای مورد نیاز یک خریدار را از قبیل پوشاک زنانه و دخترانه، لوازم خانگی، لوازم منزل ، کیف و کفش، لوازم ورزشی، سیسمونی نوزاد و لوازم آرایشی و بهداشتی را در خود جای می‌دهد. خریداران می‌توانند کالاهای مورد نیاز خود را در دو بخش عمده فروشی و تک فروشی از این بازار با قیمت‌های باورنکردنی تهیه کنند.

علاوه بر این، برندهایی نظیر فیلیپس، نیوا، تفال، آرکون، سونی، آرکانسیل و ال جی دارای نمایندگی اصلی در این مرکز هستند، به همین دلیل بازار ستاره قشم (Setareh Qeshm Shopping Center)، مرکز خرید برندهای بزرگ در قشم شمرده می‌شود. یکی از دلایل معروفیت بازار ستاره قشم قیمت‌های مناسب محصولات و ارائه امکانات تفریحی در مرکز خرید است. این امکانات شامل موزه حیوانات، بازی‌های رایانه‌ای با گرافیک بسیار بالا، تاکسیدرمی، سالن بیلیارد، رستوران‌هایی سنتی، کافی ‌شاپ و کافه ‌تریای مدرن و شیک و چند واحد تغذیه و فست ‌فود هستند. ساعت کاری مرکز خرید ستاره قشم در ایام هفته و روزهای خلوت از ۱۰ صبح تا ساعت ۲ بعدازظهر و از ۵ بعدازظهر تا ۱۱ شب اعلام شده است. فروشگاه‌های این مرکز خریددر روزهای تعطیل مانند ایام عید نوروز،  به‌طور دائم از ساعت ۹:۳۰ صبح تا ۱۲ شب آماده پذیرایی از بازدیدکنندگان هستند.

در قشم کجا می توانیم غواصی کنیم؟

در ادامه بررسی راهنمای سفر به قشم نوبت به تفریحات دریایی می‌رسد. بی شک تجربه غواصی در قشم از بی‌نظیرترین تجربیات تفریحات در سفر به قشم است. پس برویم به این سوال پاسخ دهیم که در قشم کجا می‌توانیم غواصی کنیم؟ اگر شما هم هوس کرده‌اید تا چنین ورزشی را تجربه کنید و برنامه سفر به قشم را برای تجربه غواصی در برنامه خود قرار داده‌اید، باید بدانید که در قشم سایت‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید برای غواصی کردن هر یک از آن‌ها را انتخاب کنید. یکی از بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین سایت‌های غواصی مربوط به ساحل زیتون است. این مجموعه در بلوار دریا و روبروی پارک زیتون قشم قرار دارد.

غواصی در قشم - الی گشت

هنگام غواصی در این منطقه می‌توانید تا عمق ۵۵ متری به زیر آب بروید. مدت زمان غواصی حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است که در این مدت زمان شما می‌توانید پروانه ماهی، طوطی ماهی، ماسه ماهی، هامور و دیگر ماهی‌های دریایی جنوب را تماشا کنید. این مرکز غواصی برای افراد آماتور تا حرفه‌ای امکانات کامل را فراهم کرده تا از این ورزش دریایی لذت ببرند. در بیشتر مراکز غواصی قشم می‌توانید تجهیزات غواصی را کرایه کنید و به همراه افراد متخصص دنیای عجیب زیر آب را کاوش کنید. لازم به ذکر است برای دسترسی به سایت غواصی، باید با قایق حدود ۱۰ دقیقه به میان دریا بروید. کودکان هم می‌توانند شروع به یادگیری غواصی کنند و دوره‌های مخصوص به خودشان را بگذرانند. در واقع کودکان از ۸ سالگی قادر به ثبت‌نام در دوره‌های غواصی هستند.

از قشم چه چیزهایی میتوانیم سوغاتی بخریم؟

حالا شاید بپرسید با توجه به راهنمای سفر به قشم از قشم چه چیزهایی میتوانیم سوغاتی بخریم؟ اولین چیزی که برای خرید در یک شهر به ذهن همه گردشگران می‌رسد، خرید سوغات آن منطقه است تا هم یادگاری از ‏سفر برای خود تهیه کرده باشند و هم به اعضا خانواده و دوستان خود یادآوری کنند که دوستشان دارند. البته ناگفته نماند که ارزانی و تنوع اجناس در منطقه آزاد تجاری قشم هر کسی را برای خرید وسوسه می‌کند.

سوغاتی های جزیره قشم شامل دو دسته سوغات خوراکی و دیگر انواع سوغات می‌شود. خرما، نان ‏تموشی، کیک هلر و ادویه جات و صنایع دستی قشم شامل شک بافی، خوس دوزی، گلابتون و ‏برقع، در کنار دست‌سازهای ساخته شده از صدف از جمله محبوب‌ترین سوغاتی‌های قشم میان توریست‌هاست. فراموش نکنید بسیاری از اجناس چینی به شکل صنایع دستی قشم توسط مردم محلی فروخته می‌شوند.

به یاد داشته باشید که بسیاری از اقلامی که به اسم سوغات قشم و هرمز فروخته می‌شود نظیر خاک هرمز، آسیب زیادی به محیط زیست منطقه وارد می‌کند. حتی برداشتن صدف‌های کنار دریا در قشم و هرمز، باعث آسیب زدن به خرچنگ‌هایی می‌شود که از این صدف‌ها برای حفاظت از خود استفاده می‌کنند. برقع یا روبند سنتی یکی از پوشش‌های زنان جزیره قشم است که از محبوب‌ترین صنایع دستی در میان گردشگران به حساب می‌آید. انواع برقع را می‌توانید از بازارهای محلی جزیره در رنگ‌های گوناگون قرمز، سبز و مشکی تهیه کنید. این روبندها از بالای ابرو تا زیر بینی را می‌پوشانند و برای عکاسی در طبیعت زیبای قشم مناسب هستند.

سوغات قشم - الی گشت

شکم گردی در قشم و معرفی غذاهای خوشمزه جنوبی

سفر به قشم را بدون تجربه سرو غذا در رستوران‌های این جزیره‌ تمام نکنید. در کنار لذت بردن از جاذبه‌های طبیعی قشم، امتحان کردن غذاهای دلچسب جنوبی در رستوران‌های قشم هم به تفریحات توصیه شده در راهنمای سفر به قشم اضافه کنید. به توصیه تمام گردشگران ایرانی شکم گردی در قشم و معرفی غذاهای خوشمزه جنوبی یکی از لذت‌بخش‌ترین تفریحات سفر به این جزیره منحصربه‌فرد است. رستوران‌های قشم با ارائه انواع غذاهای تند جنوبی و بین‌المللی آماده‌اند تا میهمان‌نوازی را در حق گردشگران جزیره تمام کنند. زمانی که صحبت از بهترین غذاهای جنوبی می‌شود، بیشتر افراد به یاد قلیه ماهی می‌افتند. این غذای جنوبی خوشمزه از معروف‌ترین غذاهای استان‌های جنوبی ایران است که با ماهی‌های بسیار متنوعی تهیه و طبخ می‌شود.

البته بهترین نوع ماهی برای تهیه قلیه ماهی، استفاده از ماهی‌های جنوبی مانند سنگسر، هامور، شیر، سُرخو، جَش، شوریده و سِکِن است، زیرا ماهی‌های جنوب بافتی منسجم دارند و بر خلاف ماهی‌های دریای شمال، درون خورش له نمی‌شوند. قلیه ماهی جنوبی در سرما و گرما و در تمام فصول و اوقات سال قابل پخت است. فیله ماهی‌های لذیذ جنوب، تمبر هندی، سیر، پیاز، گشنیز و شنبلیله از مواد اصلی تشکیل‌دهنده این غذای خوش‌طعم جنوبی هستند. قلیه ماهی را معمولاً با برنج می‌خورند اما برخی از جنوبی‌ها آن را با نان سرو می‌کنند. ازآنجایی‌که طبع ماهی سرد است، جنوبی‌ها پس از خوردن قلیه ماهی چند خرمای کنجدی میل می‌کنند. سفرهای پایتخت شما را برای تجربه سفر به قشم همراهی می‌کند تا شما را به بهترین شکل با این جزیره زیبا آشنا کند.

بهترین غذاهای محلی جزیره قشم - راهنمای سفر به قشم - الی گشت

بهترین رستوران های قشم کجاست؟

بهترین رستوران‌های قشم به خاطر سرو غذاهای دریایی نظر خرچنگ، میگو و انواع ماهی شهرت بسیاری پیدا کرده‌اند. استفاده از مواد اولیه تازه و ادویه‌های محلی و معطر راز خوشمزه شدن غذاهای این منطقه است. اما در راهنمای سفر به قشم گفته شده بهترین رستوران‌های قشم کجاست؟ وقتی صحبت از بهترین رستوران‌های قشم به میان می‌آید، نام رستوران قلعه در ردیف اول این لیست به چشم می‌خورد. رستوران قلعه در فاصله چند متری از قلعه پرتغالی‌ها قرار گرفته و علاوه بر داشتن نمایی بسیار زیبا هر روز با منوهای تازه میهمانان خود را غافلگیر می‌کند. میز و صندلی‌های این رستوران در دو فضای باز و بسته چیده شده و می‌توانید به انتخاب خودتان یکی از این فضاها را برای میل کردن غذا انتخاب کنید.

انواع غذاهای دریایی شامل خوراک صدف، میگو، خوراک کوسه و ماهی مرکب را در منو این رستوران خواهید دید. جالب است بدانید منو رستوران قلعه با توجه به صید روز مشخص می‌شود. این رستوران که توسط افراد محلی اداره می‌شود، معمولا شب‌ها آماده‌ پذیرایی از مهمانان خود است و اگر در طول روز صید مناسبی نصیبشان نشود، رستوران را باز نخواهند کرد. باید اضافه کنیم که قیمت غذاهای این رستوران معروف نسبت به کیفیت و حجم غذای آن بسیار منصفانه است. رستوران خاله هم از دیگر رستوران‌های معروف و باکیفیت قشم است. سرآشپز و مدیر این رستوران بانویی جنوبی است. در این رستوران انواع غذاهای جنوبی مثل فلافل، سمبوسه، فست فود، غذاهای دریایی، کوسه، ماهی مرکب، صدف، میگو و مواردی دیگر سرو می‌شود.

معرفی شیرینی های خوشمزه قشم و مراکز خرید آنها

در این بخش از راهنمای سفر به قشم به سراغ معرفی شیرینی های خوشمزه قشم و مراکز خرید آنها می‌رویم. شیرینی‌های ایرانی از لذیذترین و جذاب‌ترین شیرینی‌هایی هستند که هر کسی را شیفته خود می‌کنند. ما ایرانی‌ها عاشق شیرینی‌های محلی خود هستیم. بنابراین به هر شهری که سفر کردید، اول به دنبال شیرینی‌های ایرانی محلی معروف آن شهر بگردید. شیرینی‌های سنتی هر شهر یکی از بهترین انتخاب‌ها برای سوغاتی هستند. برای همین آشنایی با شیرینی‌های محلی در سفر یکی از تفریحاتی است که باید همیشه در لیست برنامه‌ریزی سفرهای خود وارد کنید. در این مقاله سفرهای پایتخت به سراغ شیرینی‌های معروف قشم می‌رویم که چشیدن و خرید آن‌ها را به همه گردشگران با هر سلیقه‌ای پیشنهاد می‌کنیم.

شیرینی های خوشمزه قشم - الی گشت

یکی از معروف‌ترین شیرینی‌های قشم کیک هلر نام دارد که می‌توانید آن را به عنوان سوغاتی هم به شهر خودتان ببرید. روستای هلر در ۱۸ کیلومتری قشم، دو کارگاه‌ شیرینی پزی و حلواپزی دارد که شیرینی‌های محلی زیادی در آن پخت می‌شود، یکی از آن‌ها کیکی به اسم کیک هلری است که در بیشتر محله‌های قشم در دسترس است. کیک هلر، نوعی کیک اسفنجی است که از ترکیب آرد، تخم مرغ، شکر و وانیل به دست می‌آید و طعم بسیار خوشمزه و لذیذی دارد. اگرچه در بیشتر شیرینی فروشی‌های جزیره قشم می‌توانید این کیک را پیدا کنید، اما روستای هلر خواستگاه اصلی آن محسوب می‌شود و با تهیه کیک از کارگاه پخت، بهترین طعم کیک هلر را تجربه کنید. علاوه بر کیک هلر، در قشم بیش از ۲۰ نوع نان خانگی هم پخته می‌شود.

شماره تلفن های ضروری قشم

در سفر به هر شهری بهتر است قبل از سفر لیستی از شماره ضروری آن شهر تهیه کنید. در آخرین بخش از راهنمای سفر به قشم لیستی از شماره تلفن های ضروری قشم را برای شما تهیه کرده‌ایم تا سفری بدون دغدغه به این جزیره رنگارنگ داشته باشید.

  • کد تلفن جزیره قشم: ۰۷۶۳
  • فرودگاه بین المللی قشم ۰۷۶-۳۵۳۳۵۰۴۰
  • جامعه هتلداران قشم ۰۷۶-۳۵۲۲۴۴۶۰
  • ستاد اسکان آموزش و پرورش قشم ۰۷۶-۳۵۲۲۷۴۶۱
  • ستاد اسکان آموزش و پرورش درگهان ۰۷۶-۳۵۲۶۵۲۲۲
  • ستاد اسکان آموزش و پرورش سوزا ۰۷۶-۳۵۳۴۷۷۶۰
  • ستاد دائمی تسهیلات سفرهای قشم ۰۷۶-۳۵۲۴۱۱۱۹
  • دفتر ستاد اجرایی خدمات سفر قشم ۰۷۶-۳۵۲۴۰۸۲۰
  • اورژانس ۱۱۵
  • بیمارستان پیامبر اعظم(ص) ۰۷۶-۳۵۲۱۲۵۳۰-۴
  • بیمارستان خلیج فارس قشم ۰۷۶-۳۵۳۶۲۷۰۱-۲
  • درمانگاه شبانه روزی شهید دارا ۰۷۶-۳۵۲۴۹۳۷۴
  • مرکز سلامت جامعه (شهید ذاکری) ۰۷۶-۳۵۲۲۲۷۵۹
  • پایگاه سلامت شهری ۰۷۶-۳۵۲۲۳۵۳۱
  • مرکز سلامت جامعه رمکان ۰۷۶-۳۵۲۷۷۴۳۰
  • مرکز سلامت جامعه درگهان ۰۷۶-۳۵۲۶۲۵۵۵
  • مرکز بهداشتی درمانی لافت ۰۷۶-۳۵۳۷۲۳۰۰
  • داروخانه شبانه روزی بیمارستان پیامبر اعظم ۰۷۶-۳۵۲۱۲۵۵۰
  • داروخانه شبانه روزی شهید دارا ۰۷۶-۳۲۶۲۷۴۲۱
  • داروخانه شبانه روزی دکتر آهنگ ۰۷۶-۳۵۲۲۸۰۵۵
  • شهرداری قشم ۰۷۶-۳۵۲۲۰۱۰۰
  • فرمانداری شهرستان قشم ۰۷۶-۳۵۲۲۵۳۱۲
  • اداره بنادر و کشتیرانی قشم ۰۷۶-۳۵۲۴۱۱۳۴
  • اداره هواشناسی جزیره قشم ۰۷۶-۳۵۲۴۱۰۴۵
  • اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم ۰۷۶-۳۵۲۴۲۲۷۱-۳
  • اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ۰۷۶-۳۵۲۵۲۳۵۰
  • مدیریت امور شهری ، روستایی و اصناف ۰۷۶-۳۵۲۵۲۵۲۱
  • صدور برگ سبز ۰۷۶-۳۵۲۵۲۴۳۹
  • اداره برق قشم ۰۷۶-۳۵۲۲۵۵۵۵
  • مرکز مخابرات قشم ۰۷۶-۳۵۲۴۲۱۲۱
  • اداره کل گمرک و ترانزیت ۰۷۶-۳۵۲۴۰۹۱۲
  • مدیریت امور بازرگانی و اصناف ۰۷۶-۳۵۲۴۱۷۸۷
  • اسکله شهید حقانی بندرعباس ۰۷۶-۳۲۲۳۷۷۸۳
  • اسکله شهید ذاکری قشم ۰۷۶-۳۵۲۲۵۵۳۶
  • اسکله بندر لافت ۰۷۶-۳۵۲۵۲۴۲۳
  • اسکله بندر بهمن ۰۷۶-۳۵۲۵۲۳۱۳
  • امداد خودرو سایپا ۰۷۶-۳۵۲۲۹۰-۲

راهنمای سفر به قشم - الی گشت

مراکز درمانی قشم

یکی از نکاتی در هر سفری بد نیست راجع به آن اطلاع داشته باشید مراکز درمانی مقصد مورد نظرتان است. در راهنمای سفر به قشم نیز بد نیست که شما را با چند تا از مهم ترین مراکز درمانی قشم آشنا کنیم تا در صورت نیاز و در هنگام سفر بتوانید از خدمات آنها بهره ببرید.

  • بیمارستان پیامبر اعظم – آدرس : قشم، شهرک سام و زال، خیابان پیروزی
  • مرکز سلامت جامعه شهید ذاکری – آدرس : قشم، بلوار ولی عصر، میدان شفا
  • درمانگاه شبانه روزی شهید دارا – آدرس : قشم، سام و زال، ورودی اول
  • مرکز سلامت جامعه درگهان – آدرس : درگهان، روبروی مخابرات
  • مرکز سلامت جامعه سوزا – آدرس : سوزا، جنب اداره آموزش و پرورش
  • مرکز سلامت جامعه طبل – آدرس : طبل، بعد از سه راهی سلخ

نتیجه گیری از راهنمای سفر به قشم

با سفر به جزیره قشم، از بزرگترین جزیره ایران و یکی از زیباترین جزایر کشورمان دیدن کنید. در این مقاله از سفرهای پایتخت به سراغ مواردی مختلفی از جمله آب و هوا، جاذبه‌های طبیعی، مکان‌های دیدنی تاریخی و رستوران‌های این جزیره زیبا و تماشایی رفتیم تا شما را برای داشتن سفری هیجان‌انگیزتر به قشم همراهی کنیم. راهنمای سفر به قشم را ذخیره کنید تا در سفر خود به قشم از آن کمک بگیرید. به یاد داشته باشید که سفرهای پایتخت با ارائه ارزان‌ترین بلیت‌های هواپیما و هتل، راه شما را برای رسیدن به جزیره قشم آسان می‌کند.

سوالات متداول در مورد راهنمای سفر به قشم

۱. بهتر است چه فصلی به قشم سفر کنیم؟

بهترین زمان سفر قشم از اوایل آذر ماه تا اوایل اردیبهشت ماه است.

۲. آیا می‌توانیم زمینی به قشم سفر کنیم؟

بله، برای رسیدن از تهران تا قشم باید با ماشین حدود ۲۰ ساعت رانندگی کنید.

۳.  محدودیت سنی غواصی در قشم چقدر است؟

کودکان زیر ۸ سال اجازه انجام این ورزش را ندارند.

۴.  فرودگاه قشم در کدام بخش جزیره قرار دارد؟

فرودگاه قشم در جنوب جزیره ساخته شده است. مسیر فرودگاه تا مرکز قشم را با ماشین در زمانی حدود یک ساعت طی خواهید کرد.

۵. جشن‌های بزرگ محلی‌های قشم چه نام دارد؟

جشن نخل و خرما و نوروز صیاد از معروف‌ترین جشن‌های مردمان جنوبی محسوب می‌شود.

تور های ویژه